r
Nosalty Logó

Fordított diós-mandulás almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gjucci
Fordított diós-mandulás almás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2316 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    4009 mg
  • Nátrium
    2086 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.4 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 5968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elmorzsoljuk a zsírt a sütőporos liszttel.
  2. Belekeverjük a cukrot, tojást, és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
  3. Van amikor túl omlósra sikerül, ilyenkor lehet esetleg még egy pici tej és liszt.
  4. Nyújtódeszkán a tepsi méreténél 1 cm-rel nagyobbra nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. A diót és a mandulát (külön-külön) durvára aprítjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. Kb. 4-5 nagyobb almát meghámozunk, és szeletekre vágjuk.
  3. Fahéjat cukorral összekeverjük, az almaszeleteket beleforgatjuk.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük (jó, ha kilátszik a sütőpapír, mert mikor kivesszük a sütőből, kicsit mozgatni kell), majd sorban vagy kinek hogy tetszik, rátesszük az almaszeleteket.
  5. Rászórjuk a diót, majd a ráhelyezzük a kinyújtott tésztát.
  6. Mehet a sütőbe, kb. 200 fokon 20-25 perc, de mivel nekünk gázsütőnk van, és szoktam figyelni, ha már egy picit megpirult a tészta, kiveszem (tűpróbát csinálok, de akkor már jó szokott lenni).
  7. Miután megsült, kivesszük a tepsit, kicsit a sütőpapírnál fogva megmozgatjuk, így egyben biztosan kijön, amikor megfordítjuk. Miután megfordítottuk, rászórjuk a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35×27,5×6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1496
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gjucci 2 recept

Párom kedvence a hagyományos almás pite. Viszont mikor van időm, szívesen próbálok ki újabb verziókat. Ezt a francia almás pite ihlette.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...