Fordított diós-mandulás almás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
gjucci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
90g finomliszt328 kcal
-
5g sütőpor2 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
4g tej2 kcal
A töltelékhez
Összesen
1194
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tej11 kcal
A töltelékhez
Összesen
5968
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1849.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.7 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 219.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
1194
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 283.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9245.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 2316 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 602 mg
-
Foszfor 4009 mg
-
Nátrium 2086 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 793.4 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1099.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 904 micro
Összesen
5968
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Elmorzsoljuk a zsírt a sütőporos liszttel.
- Belekeverjük a cukrot, tojást, és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
- Van amikor túl omlósra sikerül, ilyenkor lehet esetleg még egy pici tej és liszt.
- Nyújtódeszkán a tepsi méreténél 1 cm-rel nagyobbra nyújtjuk.
A töltelékhez
- A diót és a mandulát (külön-külön) durvára aprítjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk.
- Kb. 4-5 nagyobb almát meghámozunk, és szeletekre vágjuk.
- Fahéjat cukorral összekeverjük, az almaszeleteket beleforgatjuk.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük (jó, ha kilátszik a sütőpapír, mert mikor kivesszük a sütőből, kicsit mozgatni kell), majd sorban vagy kinek hogy tetszik, rátesszük az almaszeleteket.
- Rászórjuk a diót, majd a ráhelyezzük a kinyújtott tésztát.
- Mehet a sütőbe, kb. 200 fokon 20-25 perc, de mivel nekünk gázsütőnk van, és szoktam figyelni, ha már egy picit megpirult a tészta, kiveszem (tűpróbát csinálok, de akkor már jó szokott lenni).
- Miután megsült, kivesszük a tepsit, kicsit a sütőpapírnál fogva megmozgatjuk, így egyben biztosan kijön, amikor megfordítjuk. Miután megfordítottuk, rászórjuk a mandulát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 35×27,5×6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1496
- Feltöltés dátuma: 2014. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
gjucci
2 recept
Párom kedvence a hagyományos almás pite. Viszont mikor van időm, szívesen próbálok ki újabb verziókat. Ezt a francia almás pite ihlette.