Fóliában sült töltött fasírttekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Fasírt
-
117g darált sertéshús212 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g mustár1 kcal
Töltelék
-
33g füstölt sajt109 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
45 kcal
-
12 kcal
Összesen
491
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Fasírt
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g mustár6 kcal
Töltelék
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g füstölt-főtt tarja270 kcal
-
71 kcal
Összesen
2946
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Fasírt
-
46.4g darált sertéshús84 kcal
-
3.6g zsemle10 kcal
-
9 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
Töltelék
-
13.3g füstölt sajt44 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
9.9g füstölt-főtt tarja18 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
196
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 128.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
491
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246.5 g
Zsír
-
Összesen 194.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6407.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 2090 mg
-
Nátrium 3502 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 769.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 340 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1268 micro
Összesen
2946
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
196
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
Fasírt
- A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
- A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
- Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
- 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
- Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
- A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
- A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Úgy csomagoljuk be, hogy aráhajtás felül legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliábólforgatás nélkül ki tudjuk bontani.
- Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosas-barnára sütjük.
- Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve,tetszés szerinti körettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 4892
- Tegnapi nézettség: 227
- 7 napos nézettség: 1276
- Össznézettség: 916257
- Feltöltés dátuma: 2013. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel. Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire, vacsorára, enyhén megpirított vagy friss kenyérrel.