r
Nosalty Logó

Fokhagymával tűzdelt padlizsán-steak borsmártással Steiner Kristóftól

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Fokhagymával tűzdelt padlizsán-steak borsmártással Steiner Kristóftól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
19.8g
Fehérje
55.1g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
481g
Víz
-
Koleszterin
22g
Rost
23g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra melegítem, a padli héján lukakat ejtek egy kis késsel, és a felezett fokhagymagerezdeket betömködöm - sütő hiányában tűzforró, száraz serpenyőben vagy alufóliával lefedve is készülhet.
  2. Hétpercenként forgatva rajta egyet mindenhol feketére égetem - a belseje ilyenkor még krémes és puha, a fokhagymák pedig szinte beleolvadnak a padlizsán húsába.
  3. Amíg kezelhető hőmérsékletűre hűl, kikeverem a marinádot - a szójaszósszal, sziruppal, sóval, borssal, a füstölt paprikával és 1 evőkanál olvasztott növényi zsiradékkal. Jelzem, az őrölt kömény sem áll rosszul neki.
  4. Miután meghámoztam a padlizsánt, ügyelve, hogy egyben maradjon, alaposan megfürdetem a marinádban. Amíg szívja magába az ízeket, elkészítem a borsmártást.
  5. Száraz, forró serpenyőben kissé megpirítok egy jó kiskanálnyi borsot, sózom, belepréselek egy gerezd fokhagymát, majd rászórom a sörélesztőpelyhet - ezt Zsuzsmó barátnémtől tanultam, csók neki -, és mielőtt megégne, rázuttyantom a margarint is, majd ha felolvadt, és már kissé megpirította a fokhagymát, felöntöm a növényt tejjel, és állandó kevergetés mellett kissé besűrítem. Bevallom, én őt is meg szoktam kínálni egy csepp juharsziruppal.
  6. A borsmártást egy csészébe csurgatom, majd ugyanebben, a még mindig forró serpenyőben, lapos kiszedőkanállal meglapogatva "medium rare"-re sütöm a padlizsánsteaket, mindkét oldalán.
  7. A fűszeres-aromás mártással meglocsolva tálalom - köretnek remek mellé a steak burgonya, a friss, mustáros mártással kevert zöldsaláta vagy épp a párolt bébirépa, kelbimbó és zöldbab kombó is... nem mintha magában nem volna tökéletes!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Bevallom, sokszor úgy melegítem elő a sütőt, hogy még azt sem tudom, mit készítek majd - amúgy is jólesik a duruzsolása, és mire már 200 fokon izzik, biztosan kitalálom, mi legyen a menü. A legegyszerűbb választás a padlizsán - mert hamar megvan, mert az egészben sült változatból tucatnyi különféle fogás felé indulhatok el - az erdélyi zakuszkától a libanoni baba ganoushon át egészen a Kristóf Konyhája szakácskönyvben megosztott indiai "Bollywood" padlizsánig, most azonban egy egészen új irányt mutatunk padli barátunknak. Először a vadiúj YouTube műsorom konyhájában dobtam össze vendégeimnek, és úgy rákattantunk mind, hogy elhatároztam, közkinccsé teszem a receptet, a #NövényiHétfő előtt tisztelegve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!