r
Nosalty Logó

Fokhagymás kréker

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 3172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9829.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    8118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 3172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A felfuttatott élesztőt keverjük össze a többi hozzávalóval.
  2. Rugalmas tésztagolyót kapunk ķb. pár perc dagasztás után.
  3. Meleg helyen hagyjuk 40 percre.
  4. Gyúrjuk át, majd ismét pihentessük 20 percet.
  5. Vágjuk 3 részre, egy rész egy sütőlapon fér el.
  6. Nyújtsuk 2 mm vékony téglalapot. (Az ecettől igencsak nyúlékony a tésztánk, így én a levegőben húzva is rásegítettem.)

Kenéshez

  1. Sütőpapiros sütőlapra emeljük, és kenjük át a fokhagymás olívával, majd hintsük meg a sajttal. Vágjuk 3x4 centis téglalapokra.
  2. Süssük 20 percet 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2928
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Figyelem! Ez a kréker különösen addiktívvá teheti annak fogyasztóit, az utolsó darabokért akár közelharcot is képes kiváltani. :)

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...