Fokhagymás gnocchi sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SzBori
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A sajtmártáshoz
-
6g vaj45 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
19g füstölt sajt62 kcal
Összesen
882
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A sajtmártáshoz
-
25g vaj179 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
75g füstölt sajt246 kcal
Összesen
3529
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
43.4g burgonya25 kcal
-
17.4g finomliszt63 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
A sajtmártáshoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
21.7g tej12 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.3g sajt11 kcal
-
3.3g füstölt sajt11 kcal
Összesen
154
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 204.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
882
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.2 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4212.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1393 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 816.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
3529
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A gnocchihoz
A sajtmártáshoz
-
25 g vaj
-
30 g finomliszt
-
0.5 l tej
-
1 dl főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
7.5 dkg sajt
-
7.5 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A gnocchihoz
- Mossuk meg a burgonyát és forrásban lévő vízben 25 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hámozzuk meg, és jó alaposan törjük át krumplinyomóval, majd hagyjuk kihűlni.
- Adjuk hozzá a tojást, a sót, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a lisztet. Ez utóbbit fokozatosan adagoljuk, a burgonya fajtájától függ, hogy mennyit vesz fel. Dolgozzuk össze, hogy szépen összeálló, de puha tésztát kapjunk. (Semmiképpen ne legyen ragacsos!)
- Lisztezett felületen formáljunk belőle 1,5 cm átmérőjű hengereket és vágjuk fel 1,5-2 cm-es darabokra. Egy villa hátulján görgessük le őket egyesével, hogy szép bordázott felületük legyen. (így a szósz is jobban megmarad rajtuk majd)
- Forrásban lévő sós vízben, több részletben főzzük ki őket pár perc alatt. Mikor feljönnek a víz tetejére, már szedhetjük is ki egy tálba, ahol forgassuk át olívaolajjal.
- A sajtmártáshoz forraljuk fel a tejet. Egy másik lábosban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá fokozatosan a forró tejet, hagyjuk felforrni és besűrűsödni. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mártáshoz és hagyjuk újra felforrni. A sajtot több részletben, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk és hagyjuk beleolvadni.
- A gnocchit a mártással gazdagon leöntve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 641
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 69653
- Feltöltés dátuma: 2011. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
SzBori
5 recept
A gnocchi készítés már régóta izgatta a fantáziámat, így a tavaszi vizsgaidőszak beköszöntével tökéletes alibinek bizonyult a tanulás helyett. Olyan nagy sikere volt, hogy most újra nekiálltam, s ezúttal sikerült lencsevégre is kapni. A félkész, hűtőpultos testvérét még sosem próbáltam, de most már nem is akarom!