r
Nosalty Logó

Fokhagymás gnocchi sajtmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SzBori
Fokhagymás gnocchi sajtmártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A sajtmártáshoz

882
Kalória
30.6g
Fehérje
122.1g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
204.1g
Víz
144.5g
Koleszterin
6.9g
Rost
8.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 882 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 882 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4212.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    816.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 3529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Mossuk meg a burgonyát és forrásban lévő vízben 25 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hámozzuk meg, és jó alaposan törjük át krumplinyomóval, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Adjuk hozzá a tojást, a sót, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a lisztet. Ez utóbbit fokozatosan adagoljuk, a burgonya fajtájától függ, hogy mennyit vesz fel. Dolgozzuk össze, hogy szépen összeálló, de puha tésztát kapjunk. (Semmiképpen ne legyen ragacsos!)
  3. Lisztezett felületen formáljunk belőle 1,5 cm átmérőjű hengereket és vágjuk fel 1,5-2 cm-es darabokra. Egy villa hátulján görgessük le őket egyesével, hogy szép bordázott felületük legyen. (így a szósz is jobban megmarad rajtuk majd)
  4. Forrásban lévő sós vízben, több részletben főzzük ki őket pár perc alatt. Mikor feljönnek a víz tetejére, már szedhetjük is ki egy tálba, ahol forgassuk át olívaolajjal.
  5. A sajtmártáshoz forraljuk fel a tejet. Egy másik lábosban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá fokozatosan a forró tejet, hagyjuk felforrni és besűrűsödni. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mártáshoz és hagyjuk újra felforrni. A sajtot több részletben, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk és hagyjuk beleolvadni.
  6. A gnocchit a mártással gazdagon leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A gnocchi készítés már régóta izgatta a fantáziámat, így a tavaszi vizsgaidőszak beköszöntével tökéletes alibinek bizonyult a tanulás helyett. Olyan nagy sikere volt, hogy most újra nekiálltam, s ezúttal sikerült lencsevégre is kapni. A félkész, hűtőpultos testvérét még sosem próbáltam, de most már nem is akarom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!