r
Nosalty Logó

Fogyisaláta joghurttal Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Fogyisaláta joghurttal Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    700 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    7109 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6232 micro
Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábasban pici sóval felforraljuk a vizet, beletesszük a szobahőmérsékletű tojásokat, és keményre főzzük. (5 perc után kemény lesz. Amíg előkészítjük a salátát, hagyjuk nyugodtanfőni.)
  2. Amíg fő a tojás:az olajat egy nagyobb tálbanösszekeverjük a sóval, friss borssal, pici sóval, és beletesszük a salátakeveréket, lazán összekeverjük, és beletesszük az alábbiakat:
  3. Az uborkát alaposan megmossuk(nem hámozzuk meg), hosszában félbevágjuk, majd megint félbe,és kis kockákra daraboljuk, és belekeverjük a salátába.
  4. Az újhagymát karikákra vágjuk (ha vastag az újhagyma, elsőre vágjuk hosszában félbe), és szintén belekeverjük.
  5. A sajtot szintén kis kockákra vágjuk, majdlazánbelekeverjük.
  6. A keményre főtt tojásokat megpucoljuk, tojásszeletelő segítségével kockákra vágjuk, rátesszük a salátánkra, ismét egy laza keverés.
  7. A végén a natúr joghurtot is rátesszük, összekeverjük, lefedjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12183
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

A salátakeveréket a madaras hiperszuperben szoktam vásárolni. Sosem csalódtam, friss, roppanós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legkisebb fiúgyermekem kedvenc salátája. Szokatlan módon többnyire ezt a salátát kéri a natúr sült húsok mellé. Általában ilyet a hölgyek fogyasztanak szívesen. Nem, nem fogyókúrázik, nem a vonalaira vigyáz, egyszerűen szereti. :) Szívesen megcsinálom, nyáron igazi napon ért, negyedbe vágott paradicsomkockát is teszek bele. Újhagyma helyett lilahagymával is finom. Próbáltam feta sajttal is feldobni, de közölte, ne sózzam el vele, maradjon csak a természetes salátaíz. Nagyon finom nyáron a grillezett húsok mellé is. A fetás-virslis tésztasalátámat ezzel a könnyebb salátafélével szoktam váltogatni. Ma csirkecombok mellé ettük. Így fürdőruha szezon előtt... khm... nekem se árt meg. :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...