r
Nosalty Logó

Fogas (süllő) és lazac zöldségekkel egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Fogas (süllő) és lazac zöldségekkel egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Fogas (süllő) és lazac

Zöldségköret

Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Fogas (süllő) és lazac

Zöldségköret

Összesen 1971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Fogas (süllő) és lazac

Zöldségköret

Összesen 81 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    632 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3814 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4724 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    428 mg
  • D vitamin:
    2529 micro
  • K vitamin:
    1090 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    5027 micro
  • β-karotin
    15257 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7184 micro
Összesen 1971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Fogas (süllő) és lazac

Zöldségköret

Elkészítés

Fogas (süllő) és lazac

  1. Szükség esetén kifilézzük a halakat (ha filézettet vásárolunk, akkor is át kell még nézni). Ezután lepikkelyezzük a halakat, átmossuk, és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.
  2. Egy kis tálba beletesszük az olajat, a sót, borsot, a megtisztított, megmosott fokhagymagerezdeket, melyeket fokhagymanyomón áttörünk, az apróra vágott petrezselymet, és az egészet alaposan összekeverjük. Majd a halfilék minden oldalát alaposan beecseteljük vele, és amíg a zöldségeket elkészítjük, addig pihentetjük.
  3. Ezután egy serpenyőben pici olajat hevítünk (a serpenyő legyen egészen forró), majd a filéket a bőrös oldalukkal lefelé belehelyezzük, és elkezdjük sütni. 3-5 percig sütjük a filé mindkét oldalát.

Zöldségköret

  1. Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, majd annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Ez kb. 10-15 perc.
  2. Utána leszűrjük, krumplinyomón áttörjük, sóval, fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet, alaposan összekeverjük, és összeforraljuk.
  3. Rózsáira szedjük a brokkolit, megtisztítjuk a fokhagymát, a sárgarépát, alaposan megmossuk őket, és forró vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük (fedő alatt), majd leszűrjük.
  4. A kisült halfilékkel forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1006
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 31.

Ajánló

A halakat tálaláskor meglocsolhatjuk frissen facsart citromlével, a burgonyapürére pedig haltepertőt vagy pirított baconkockákat is tehetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogas (süllő) és lazac zöldségekkel egyszerűen
Pancsika 101 recept

Gyors ebédhez ideális és nagyon egészséges a halak és zöldségek kombinálása. Ezenkívül még viszonylag gyors is, ha a hal megfelelően elő van készítve. Táplálkozási szakértők szerint akkor tökéletes a tányérunk, ha eléggé színes is. :)

Hozzávalók

Fogas (süllő) és lazac

Zöldségköret

Címlapról ajánljuk