Fogas (süllő) és lazac zöldségekkel egyszerűen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Fogas (süllő) és lazac
-
125g süllő/ fogas68 kcal
-
125g lazac159 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Zöldségköret
-
125g burgonya72 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
Összesen
493
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Fogas (süllő) és lazac
-
500g süllő/ fogas273 kcal
-
500g lazac635 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Zöldségköret
-
500g burgonya289 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
Összesen
1971
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Fogas (süllő) és lazac
-
20.8g süllő/ fogas11 kcal
-
20.8g lazac26 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
Zöldségköret
-
20.8g burgonya12 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20.8g brokkoli4 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Összesen
81
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 343.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 632 micro
-
K vitamin: 273 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 1257 micro
-
β-karotin 3814 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1796 micro
Összesen
493
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 85.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4724 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 747 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2449 mg
-
Nátrium 868 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1373.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2017 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 428 mg
-
D vitamin: 2529 micro
-
K vitamin: 1090 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 5027 micro
-
β-karotin 15257 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7184 micro
Összesen
1971
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 209 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Fogas (süllő) és lazac
-
50 dkg süllő/ fogas
-
50 dkg lazac
-
2 ek olívaolaj
-
himalája só ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
Zöldségköret
-
50 dkg burgonya
-
himalája só ízlés szerint
-
1 dl tej
-
5 dkg vaj
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 közepes db brokkoli
-
2 közepes db sárgarépa
-
6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Fogas (süllő) és lazac
- Szükség esetén kifilézzük a halakat (ha filézettet vásárolunk, akkor is át kell még nézni). Ezután lepikkelyezzük a halakat, átmossuk, és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.
- Egy kis tálba beletesszük az olajat, a sót, borsot, a megtisztított, megmosott fokhagymagerezdeket, melyeket fokhagymanyomón áttörünk, az apróra vágott petrezselymet, és az egészet alaposan összekeverjük. Majd a halfilék minden oldalát alaposan beecseteljük vele, és amíg a zöldségeket elkészítjük, addig pihentetjük.
- Ezután egy serpenyőben pici olajat hevítünk (a serpenyő legyen egészen forró), majd a filéket a bőrös oldalukkal lefelé belehelyezzük, és elkezdjük sütni. 3-5 percig sütjük a filé mindkét oldalát.
Zöldségköret
- Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, majd annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Ez kb. 10-15 perc.
- Utána leszűrjük, krumplinyomón áttörjük, sóval, fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet, alaposan összekeverjük, és összeforraljuk.
- Rózsáira szedjük a brokkolit, megtisztítjuk a fokhagymát, a sárgarépát, alaposan megmossuk őket, és forró vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük (fedő alatt), majd leszűrjük.
- A kisült halfilékkel forrón tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1019
- Feltöltés dátuma: 2020. május 31.
Ajánló
A halakat tálaláskor meglocsolhatjuk frissen facsart citromlével, a burgonyapürére pedig haltepertőt vagy pirított baconkockákat is tehetünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Gyors ebédhez ideális és nagyon egészséges a halak és zöldségek kombinálása. Ezenkívül még viszonylag gyors is, ha a hal megfelelően elő van készítve. Táplálkozási szakértők szerint akkor tökéletes a tányérunk, ha eléggé színes is. :)