r
Nosalty Logó

Focaccia barese

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Focaccia barese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 704 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2114 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 704 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6040.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    5156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 2114 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    868 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is a krumplit főzzük meg, enyhén sós vízben (ha nincs maradék), még melegen áttörjük, majd az áttört krumplit mérjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Kimérünk133 g vizet, ezt felmelegítjük, elkeverjük benne a sót, majd hidegre tesszük, hogy lehűljön.
  3. Kimérjük a liszteket, jól összekeverjük őket.
  4. A lisztkeverékből kimérünk 102 g-ot, ehhez hozzákeverjük a cukrot.
  5. Egy műanyag tálba kimérünk102 g vizet, elkeverjük benne az élesztőt, majd ehhez hozzáadjuk a 102 g cukros lisztet, simára keverjük, majd meleg helyen, letakarva kb. 20 percig kelesztjük a kovászunkat.
  6. Az idő elteltével a maradék lisztet beleöntjük a dagasztógépbe, hozzáadjuk a krumplit, majd a kovászt is, beindítjuk a dagasztást, majd lassan hozzáfolyatjuk a sós vizet, és legvégül a 2 kanál olajat, kb. 2 perc alatt szépen bedagasztjuk.
  7. A tésztát kifordítjuk egy (gm) liszttel behintett tepsire, kicsit átgyúrjuk, hogy kör alakú cipónk legyen (gm) lisztes kézzel, majd a cipócskát (én a kovászos tálba szoktam tenni) egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, FONTOS, hogy ne érje huzat, vagy hideg levegő.
  8. Egy magas oldalú tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a cipócskát, olajos kézzel kiterítjük a tepsi méretére, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
  9. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.
  10. Közben felszeleteljük a paradicsomokat, picit sózzuk.
  11. A paradicsomokat a lepény tetejére rakjuk, megszórjuk oregánóval, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk a tetejére, majd a sütő aljára tesszük a tepsit, így sütjük 15 percig. Utána a sütő közepére rakjuk a tepsit, kb. 10-15 percre, amíg szépen megsül.
  12. A tepsit kivesszük, picit hagyjuk hűlni tálalás előtt, szeleteljük, fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5418
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Meg lehet egész ropogósra sütni, akkor tovább hagyjuk a sütőben.

Receptkategóriák

Nagyon finom, csak ajánlani tudom!!! A tésztája annyira puha, finom, hogy el sem akartam hinni. Párom szava volt a legnagyobb dicséret, amikor azt mondta, hogy finomabb, mint az eredeti (mármint búzaliszttel).

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...