Focaccia barese
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
206 kcal
-
30g hajdinaliszt101 kcal
-
89 kcal
-
78g víz0 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
34 kcal
A tetejére
-
5g olívaolaj47 kcal
-
133g paradicsom24 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
704
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
619 kcal
-
90g hajdinaliszt302 kcal
-
267 kcal
-
235g víz0 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
103 kcal
A tetejére
-
16g olívaolaj141 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2114
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
52 kcal
-
7.6g hajdinaliszt25 kcal
-
5.9g kukoricakeményítő22 kcal
-
19.8g víz0 kcal
-
6.3g burgonya4 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
9 kcal
A tetejére
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
33.7g paradicsom6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
Összesen
178
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2013.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 1719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 226.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 599 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3431 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
704
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 80.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6040.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 5156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 680.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1797 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
2114
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 868 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 g kukoricakeményítő
-
235 ml víz
-
10 g élesztő
-
1 ek cukor
A tetejére
-
4 db paradicsom
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Először is a krumplit főzzük meg, enyhén sós vízben (ha nincs maradék), még melegen áttörjük, majd az áttört krumplit mérjük, hagyjuk kihűlni.
- Kimérünk133 g vizet, ezt felmelegítjük, elkeverjük benne a sót, majd hidegre tesszük, hogy lehűljön.
- Kimérjük a liszteket, jól összekeverjük őket.
- A lisztkeverékből kimérünk 102 g-ot, ehhez hozzákeverjük a cukrot.
- Egy műanyag tálba kimérünk102 g vizet, elkeverjük benne az élesztőt, majd ehhez hozzáadjuk a 102 g cukros lisztet, simára keverjük, majd meleg helyen, letakarva kb. 20 percig kelesztjük a kovászunkat.
- Az idő elteltével a maradék lisztet beleöntjük a dagasztógépbe, hozzáadjuk a krumplit, majd a kovászt is, beindítjuk a dagasztást, majd lassan hozzáfolyatjuk a sós vizet, és legvégül a 2 kanál olajat, kb. 2 perc alatt szépen bedagasztjuk.
- A tésztát kifordítjuk egy (gm) liszttel behintett tepsire, kicsit átgyúrjuk, hogy kör alakú cipónk legyen (gm) lisztes kézzel, majd a cipócskát (én a kovászos tálba szoktam tenni) egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, FONTOS, hogy ne érje huzat, vagy hideg levegő.
- Egy magas oldalú tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a cipócskát, olajos kézzel kiterítjük a tepsi méretére, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.
- Közben felszeleteljük a paradicsomokat, picit sózzuk.
- A paradicsomokat a lepény tetejére rakjuk, megszórjuk oregánóval, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk a tetejére, majd a sütő aljára tesszük a tepsit, így sütjük 15 percig. Utána a sütő közepére rakjuk a tepsit, kb. 10-15 percre, amíg szépen megsül.
- A tepsit kivesszük, picit hagyjuk hűlni tálalás előtt, szeleteljük, fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5420
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Ajánló
Meg lehet egész ropogósra sütni, akkor tovább hagyjuk a sütőben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Nagyon finom, csak ajánlani tudom!!! A tésztája annyira puha, finom, hogy el sem akartam hinni. Párom szava volt a legnagyobb dicséret, amikor azt mondta, hogy finomabb, mint az eredeti (mármint búzaliszttel).