Flódnis tekercs
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
83g leveles tészta309 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A mákos töltelékhez
-
17g mák88 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g szilvalekvár5 kcal
A diós töltelékhez
-
17g dió109 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g szilvalekvár5 kcal
Az almás töltelékhez
-
100g alma47 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
579
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A mákos töltelékhez
-
100g mák525 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g szilvalekvár31 kcal
A diós töltelékhez
-
100g dió654 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g szilvalekvár31 kcal
Az almás töltelékhez
-
600g alma281 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3477
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
28.4g leveles tészta105 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
A mákos töltelékhez
-
5.7g mák30 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g szilvalekvár2 kcal
A diós töltelékhez
-
5.7g dió37 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g szilvalekvár2 kcal
Az almás töltelékhez
-
34.1g alma16 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
9.6g citrom1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
197
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
579
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 228.4 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4680.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1641 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 1371 mg
-
Nátrium 1054 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.6 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 790.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
3477
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g leveles tészta
A mákos töltelékhez
-
100 g mák
-
100 ml víz
-
1 ek édesítőszer
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek szilvalekvár
A diós töltelékhez
-
100 g dió
-
100 ml víz
-
1 ek édesítőszer
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek szilvalekvár
Az almás töltelékhez
-
3 db alma
-
1 ek édesítőszer
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a töltelékeket: a vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
- A diós tölteléket is így készítjük el, vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).
- A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
- A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk.
- Hosszában kisodorjuk mind a három részt.Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk.
- A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük.
- A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.
- A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7408
- Feltöltés dátuma: 2013. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rumiszivi
91 recept
Szeretjük az almát, a diót és a mákot is. A flódni mindig is vonzotta a szemem, csak valahogy "macerás" sütinek képzeltem el. (Lehet, hogy csak a receptleírások voltak bonyolultak?!? Nem tudom... ) De kitaláltam ezt a kényelmesebb verziót, és jelentem, sikerült!!!! A leveles tészta már magában is hizlal, ezért cukor helyett édesítőszert tettem a töltelékekbe, így egy kicsit diétásabb. A töltelékek leírása is csak olyan útmutatóféle, akinek van jobb, bevált tölteléke, készítse azzal. Mindenesetre jó étvágyat kívánok hozzá!