r
Nosalty Logó

Fittebb almás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lesteria
Fittebb almás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: lisztet, zabpelyhet, fehérjeport, szódabikarbónát, sütőport, eritritet, fahéjat és az egy csipet sót.
  2. Egy másik edényben az olvasztott margarint, a szobahőmérsékletű joghurtot és tojásokat habosra kavarjuk.
  3. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a nedves hozzávalókhoz adjuk, majd az egészet a száraz egyveleghez öntjük, és alaposan elkeverjük.
  4. A masszához keverjük a reszelt citromhéjat és a durvára tört diót.
  5. A muffinformába papírkapszlikat teszünk, és 2/3-ig töltjük a masszával a mélyedéseket. Ebből az adagból kb. 12 muffin készül, de bögrétől és almától függően akár 15 db is kisülhet belőle. :)
  6. Előmelegített sütőben 200 °C-on 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Nem érdemes kiszárítani, jó szottyos lesz a végeredmény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5994
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 02.

Ajánló

Tejszínhab, cukormáz, mascarponés öntet, bármi passzol mellé, de én egy jóféle tejeskávét ajánlanék a langyos muffinkák fogyasztásához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fittebb almás muffin
Lesteria 4 recept

Mostanság próbálok diétába vagy csak kicsit tudatosabb étkezésbe illeszthető receptekkel kísérletezni. Még mindig van egy tonna alma a télről, így adta magát, hogy ezúttal valami almás finomságot készítsek.  A dió is cserélhető mandulára, mogyoróra, esetleg csokicseppekre, továbbá az édesítés is szabadon variálható a saját preferenciák és persze az alma édességének függvényében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...