Finom diós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kandi02
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta elkészítése
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Diós krém
-
38g dió245 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
70 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összeállítás
Összesen
1020
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta elkészítése
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Diós krém
-
150g dió981 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Összeállítás
Összesen
4079
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta elkészítése
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
8.6g vaj62 kcal
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Diós krém
-
12.9g dió84 kcal
-
12.9g porcukor50 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
8.6g sárgabaracklekvár24 kcal
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
Összeállítás
Összesen
351
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
1020
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 205.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2700.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1256 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.2 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 282.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 990 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 968 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 944 micro
Összesen
4079
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
Tészta elkészítése
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
1 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi foszfátmentes sütőpor
Diós krém
-
15 dkg porcukor
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
4 db tojásfehérje
Összeállítás
Elkészítés
Tészta elkészítése
- Élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a sót, a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és az élesztős tejet. Összegyúrjuk /nem kell keleszteni a tésztát/.
- Elkészítjük a habos krémet (addig a hűtőbe szoktam tenni a tésztát, de ez elmaradhat, akkor is tökéletes lesz).
Diós krém
- Diót ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt bio citrom héját.
- 4 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral habbá verjük. Ehhez hozzáadjuk óvatosan a darált diót, hogy a hab kevésbé törjön.
Összeállítás
- Összeállítjuk a sütit. Tepsit kivajazzuk, lisztezzük. Tepsi mérete 41 x 32 cm (a fennmaradó helyet zsírpapírral vagy alufóliával szoktam kitölteni, hogy ne terüljön el a süti).
- A tésztát 3 részre osztjuk, és téglalap alakúra, tepsi hosszúságúra kisodorjuk, vékonyra, mert sütéskor megnő. A kisodort tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, és a két szélén feltekerjük, de középen hagyunk helyet a tölteléknek. (kb. 3 cm) Beletesszük a tepsibe egymás mellé a rudacskákat, itt tesszük rá a habot. Tölteléket ráhalmozzuk a közepére, nem baj, ha túl sok a töltelék. (Ha marad töltelék, a szakács jutalma.:-) )
- Előmelegített sütőben, 180 C-on, 20- 25 perc alatt (alsó-felső sütés) megsütjük. Nagyon finom, és nem macerás elkészíteni (leírni bonyolultabb volt, mint elkészíteni:-) ).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 41x32x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4949
- Feltöltés dátuma: 2016. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kandi02
15 recept
Ezt a sütit már ezer éve sütjük otthon. Még anyutól tanultam el az elkészítését, és a recept is tőle van. Mindig van itthon házi baracklekvár, és a nagyon öreg diófánk mindig megajándékoz rengeteg dióval. Így aztán nagyon sokszor készítünk diós sütit, köztük ezt a sütit is. Már elkészítettem mákos verzióban, diétásan is, úgy is isteni! Bátran ajánlom mindenkinek! Nem lehet elrontani, kiadós, gyors és mutatós sütemény.