r
Nosalty Logó

Finn almás pirog

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Finn almás pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 764 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3058 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 246 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 764 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 3058 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a tepsit: vajazzuk és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tésztához olvasszuk fel a vajat, mérjük hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk egynemű tésztává (nagyon picit ragacsos marad).
  3. Egyengessük a tésztát kezünk élével a tepsibe. Természetesen lehet nyújtani is. :)
  4. A krémhez keverjük egynemű krémmé a hozzávalókat, és öntsük a tésztára.
  5. A meghámozott és kimagozott almát szeljük vékonyra, tegyük a krém tetejére. Lehet két rétegben is. Szórjuk meg őrölt fahéjjal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. A teteje szép piros lesz, a tejföl sem leves már, de tűpróbával ellenőrizzük!
  7. Langyosra hűlve, szépen szelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10953
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

Nagyon kellemes, habos állagú krém lesz a tejfölből, a tészta pedig enyhén morzsálódós, linzerszerű. Jól kiegészítik egymást. Egy kanál tejszínhabot még el tudok képzelni a tetején. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra két gm receptes szakácskönyvet kaptam. Az egyik csak a szegedi gm termékcsaládra épül, onnan való ez a recept. Sajnos szinte minden receptnek elég nagyvonalú az összeállításra és sütésre vonatkozó része (van ahol nincs is...) Így improvizálni kell, mint ennél a receptnél: a sütési hőfokot, időt a képen látható sütivel kísérleteztem. :) A liszteket variálhatjuk, nem fontos egyféléből sütni, én is két különbözőt kevertem össze. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...