Fetás kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
620
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2485
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2190.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 1415 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 120.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
620
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8762.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1354 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 5658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 481.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
2485
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szitáljuk a lisztet egy nagy keverő tálba, és keverjük el a sóval.
- A langyos vízben olvasszuk fel a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és olvasszuk fel benne.
- A felolvasztott élesztőt az olívaolajjal gyúrjuk a liszthez. Adjuk hozza a morzsolt fetát, a borsot és a rozmaringot, gyúrjuk sima tésztává. Ha szükseges, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
- A tésztat letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.
- A tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, amelyekből cipókat formázunk.
- A cipókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk, és kb. 45 percig hagyjuk kelni.
- A cipókat egy éles késsel bevagdossuk, majd bekenjük a tejjel elkavart tojással.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3078
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Frissen a legfinomabb!