r
Nosalty Logó

Fetás cukkinilepénykék paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Fetás cukkinilepénykék paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A cukkinihez

A paradicsomszószhoz

Összesen 521 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A cukkinihez

A paradicsomszószhoz

Összesen 2083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A cukkinihez

A paradicsomszószhoz

Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 521 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3001 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    8076 micro
Összesen 2083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    781 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A cukkinihez

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A cukkinihez

  1. A szószhoz az olívaolajat megforrósítjuk, beletesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kissé pirítjuk, majd a kakukkfüvet, és a paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal ízesítjük, lefedjük, és közepes lángon kb. 15 percig pároljuk.
  2. Ezalatt acukkinikat megmossuk, és egy nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott lilahagymát, a zöldfűszereket, a lisztet, és a citromlét.
  4. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a feta sajtot.
  5. Egy teflon serpenyőben 1-2 ek olívaolajat melegítünk, 1 púpos ek cukkinikrémet teszünk bele, kicsit ellapítjuk, hogy nagyjából kerek lepénykét kapjunk, és oldalanként egy sütőlapáttal megforgatva, kb. 3-4perc alatt megsütjük őket.
  6. A következő adagot is ugyanígy sütjük, mindig pár ek olívaolajjal kezdve.
  7. Tálaláskor a lepénykékhez adunk egy-két kanál paradicsomszószt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 637
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18903
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetás cukkinilepénykék paradicsomszósszal
Vicikó 251 recept

Pár évvel ezelőtt egyik rokonunknál voltunk Húsvét előtti napokon, és hagyományosan, természetesen húsnélküli ételeket ettünk. Ez volt az egyik. És mivel annyira ízlett mindannyiunknak, rögtön elkértem a receptjét, ami valójában internetről való, pontosan nem tudom honnan. Azóta már nagyon sokszor készítettem, akár főételnek, akár előételnek, mindig megörül neki mindenki. Grillezéskor is egy jó "köret" ha húsokat sütünk. Nagyon kellemes, könnyű étel, illatos a friss zöldfűszerektől, a citrom aromája pedig tovább pezsdíti. Egyszóval - nagyon finom.

Hozzávalók

A cukkinihez

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...