Ferdinánd tekercs Szilvásgombóctól
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához (12 db)
-
50g finomliszt182 kcal
-
56 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
2g nádcukor6 kcal
A töltelékhez
-
17g vaj120 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
2g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g rum39 kcal
A locsoláshoz
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
-
0g vanília0 kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához (12 db)
-
300g finomliszt1092 kcal
-
338 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
A töltelékhez
-
100g vaj717 kcal
-
120g nádcukor456 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
10g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g rum231 kcal
A locsoláshoz
-
150g habtejszín438 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g vanília0 kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához (12 db)
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
26 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
1.5g nádcukor6 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.8g nádcukor3 kcal
A töltelékhez
-
7.6g vaj54 kcal
-
9.1g nádcukor34 kcal
-
3.8g mazsola11 kcal
-
0.8g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.6g rum17 kcal
A locsoláshoz
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
1.5g nádcukor6 kcal
-
0g vanília0 kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 197.2 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2656.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525.2 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1701 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 1667 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 880 micro
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Hozzávalók
A tésztához (12 db)
-
2.5 dkg élesztő
-
3 db tojássárgája
-
2 dl tej
-
1 csipet só
A töltelékhez
A locsoláshoz
Elkészítés
A tésztához (12 db)
- Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
- A liszteket nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és összegyúrjuk.
- Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 45-50 percig langyos helyen kelesztjük.
- A mazsolát rumba áztatjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a fahéjat.
- A tepsibe szilikon lapot teszünk, kivajazzuk és kiszórjuk cukorral.
- Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél centi vastagságú téglalapra nyújtjuk, egyenletesen rákenjük a cukrozott vajat, rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát, majd feltekerjük és éles, lisztezett késsel 12 egyenlő részre vágjuk.
- A csigákat egymás mellé, nem túl szorosan elhelyezzük a cukrozott tepsiben. Langyos helyen, 30 percig hagyjuk kelni.
- Előmelegített sütőben sütjük 20 percig, közben a locsoláshoz szánt tejszínt vagy tejet felmelegítjük a cukorral és a vaníliával, és ennek a felével meglocsoljuk a csigákat. Sütjük még 10 percig, és egyenletesen rákanalazzuk a cukros tejszín másik felét. Visszatoljuk még 10 percre, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4994
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sok sütemény recepttel vagyok úgy, hogy adott az alap recept, elkészítem először úgy, ahogy az a recept meg van írva. Aztán mikor újra készítem, már egy kicsit másképp, adok hozzá ezt-azt, elveszek belőle ezt-azt. Így a végén teljesen az saját ízlésvilágomnak megfelelő sütemény lesz az eredmény. Igaz, a változtatások miatt az eredeti néven szereplő édesség, néha már nem is hasonlít valamikori önmagára. Viszont, így létre jön egy másik sütemény :) Finomabb lesz a tekercs, ha a mazsola áztatásához használt, megmaradt rumot ráspricceljük a kinyújtott, vajazott tésztára, mielőtt feltekerjük. Tejszín helyett használhatunk tejet is, a locsoláshoz. Ha szilikon lap nélkül sütjük, még melegen szedjük ki a tepsiből a csigákat, mert az aljukon képződött karamell miatt beleragadnak, és később nehezen tudjuk majd kivenni őket.