r
Nosalty Logó

Ferdinánd tekercs Szilvásgombóctól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ferdinánd tekercs Szilvásgombóctól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

723
Kalória
11.6g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
49.1g
Víz
191.4g
Koleszterin
3.9g
Rost
36.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 4331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1667 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 4331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához (12 db)

  1. Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és összegyúrjuk.
  3. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 45-50 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél centi vastagságú téglalapra nyújtjuk, egyenletesen rákenjük a cukrozott vajat, rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát, majd feltekerjük és éles, lisztezett késsel 12 egyenlő részre vágjuk.
  5. A csigákat egymás mellé, nem túl szorosan elhelyezzük a cukrozott tepsiben. Langyos helyen, 30 percig hagyjuk kelni.
  6. Előmelegített sütőben sütjük 20 percig.

A töltelékhez

  1. A mazsolát rumba áztatjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a fahéjat.
  2. A tepsibe szilikon lapot teszünk, kivajazzuk és kiszórjuk cukorral.

A locsoláshoz

  1. Miközben sülnek a csigák a locsoláshoz szánt tejszínt vagy tejet felmelegítjük a cukorral és a vaníliával, és ennek a felével meglocsoljuk a csigákat. Sütjük még 10 percig, és egyenletesen rákanalazzuk a cukros tejszín másik felét. Visszatoljuk még 10 percre, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Sok sütemény recepttel vagyok úgy, hogy adott az alap recept, elkészítem először úgy, ahogy az a recept meg van írva. Aztán mikor újra készítem, már egy kicsit másképp, adok hozzá ezt-azt, elveszek belőle ezt-azt. Így a  végén teljesen az saját ízlésvilágomnak megfelelő sütemény lesz az eredmény.  Igaz, a változtatások miatt az eredeti néven szereplő édesség, néha már nem is hasonlít valamikori önmagára. Viszont, így létre jön egy másik sütemény :) Finomabb lesz a tekercs, ha a mazsola áztatásához használt, megmaradt rumot ráspricceljük a kinyújtott, vajazott tésztára, mielőtt feltekerjük. Tejszín helyett használhatunk tejet is, a locsoláshoz. Ha szilikon lap nélkül sütjük, még melegen szedjük ki a tepsiből a csigákat, mert az aljukon képződött karamell miatt beleragadnak, és később nehezen tudjuk majd kivenni őket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!