Fényezett pulykamell sült zöldségágyon
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Máz
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 cm gyömbér
-
4 dkg vaj
-
2 ek szójaszósz
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 ek barna cukor
Hús
-
1 kg pulykamell
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
Sült zöldségek
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db cékla
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db cukkini
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
508
Kalória
41.1g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
419g
Víz
122.7g
Koleszterin
8g
Rost
23.7g
Cukor
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Máz
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
16 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
Hús
-
167g pulykamell262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
Sült zöldségek
Összesen
508
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Máz
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
40g narancslekvár98 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
Hús
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Sült zöldségek
Összesen
3043
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Máz
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
1.1g narancslekvár3 kcal
-
2.4g narancslé1 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
Hús
-
26.9g pulykamell42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Sült zöldségek
Összesen
83
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 419 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 839 micro
-
β-karotin 3219 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1089 micro
Összesen
508
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246.8 g
Zsír
-
Összesen 139.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6413.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 2556 mg
-
Nátrium 2430 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.9 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 48 mg
Víz
-
Összesen 2514 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2204 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 611 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1231 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 5033 micro
-
β-karotin 19315 micro
-
β-crypt 1997 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6532 micro
Összesen
3043
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
83
kcal
Elkészítés
Máz
- A felolvasztott vajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, miután illatozik, rászórjuk a barna cukrot, és halványra karamellizáljuk.
- Hozzáadjuk a narancslekvárt, a szójaszószt és a narancslét, majd kevergetve alaposan összeforraljuk, ha kész félretesszük.
Hús
- A pulykamellet 3-4 nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük, amíg a zöldségeket feldaraboljuk.
- Pihentetés után felhevítjük az olajat, és a nagy húsdarabokat minden oldalukról körbepirítjuk, majd félretesszük.
Sült zöldségek
- A felsorolt zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket, ízlés szerint szórhatunk rá provence-i fűszerkeveréket, egy olívával kikent tepsiben elterítjük, és jól összeforgatjuk.
- A zöldségekre elhelyezzük a húsdarabokat, amelyek lekenünk a mázzal.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percenként kanalazunk rá a mártásból. Időnként forgatunk a húsdarabokon, és addig sütjük őket, amíg belül omlósra, kívül fényesre és pirosra sülnek, és nagyjából a máz is elfogy.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 45 perc
- Sütés ideje: 90 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Csak annyit mondok: főzősuli, karácsonyi menü. Tényleg ünnepi, különleges, és hagymalekvár is jár hozzá.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!