r
Nosalty Logó

Felturbózott spanyol tortilla

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Felturbózott spanyol tortilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    6906 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3911 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3071.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    934 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    13812 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7822 micro
  • Lut-zea
    3445 micro
Összesen 1127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megpucoljuk, végét levágjuk, cukros, sós vízben előfőzzük. A batátát meghámozzuk, s vékonyan felszeleteljük, a bacont kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rárakjuk a batátát és a bacont.
  3. Közben a fokhagymát aprítjuk, a paradicsomot, paprikát daraboljuk, a medvehagymát szeleteljük, a spárgákat kb. 3 cm-es darabora vágjuk.
  4. A zöldségeket a serpenyőbe rakjuk, a chilit rávágjuk, fűszerezzük.
  5. A tojásokat egy tányérban felverjük, fűszerezzük. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntjük a tojást. A sajtot durván lereszeljük.
  6. Tálaláskor szedünk a tortillából (omlettből). Kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 870
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Az autentikus spanyol tortilla (omlett) többnyire 3 összetevőből áll: burgonya, hagyma és tojás. Én most változtattam rajta egy keveset. Remélem, a baszkok nem köveznek meg érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...