r
Nosalty Logó

Felturbózott spanyol tortilla

Hobbychef
Felturbózott spanyol tortilla
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

563
Kalória
29.6g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
467g
Víz
407.7g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    6906 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3911 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3071.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    934 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    13812 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7822 micro
  • Lut-zea
    3445 micro
Összesen 1127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megpucoljuk, végét levágjuk, cukros, sós vízben előfőzzük. A batátát meghámozzuk, s vékonyan felszeleteljük, a bacont kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rárakjuk a batátát és a bacont.
  3. Közben a fokhagymát aprítjuk, a paradicsomot, paprikát daraboljuk, a medvehagymát szeleteljük, a spárgákat kb. 3 cm-es darabora vágjuk.
  4. A zöldségeket a serpenyőbe rakjuk, a chilit rávágjuk, fűszerezzük.
  5. A tojásokat egy tányérban felverjük, fűszerezzük. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntjük a tojást. A sajtot durván lereszeljük.
  6. Tálaláskor szedünk a tortillából (omlettből). Kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Az autentikus spanyol tortilla (omlett) többnyire 3 összetevőből áll: burgonya, hagyma és tojás. Én most változtattam rajta egy keveset. Remélem, a baszkok nem köveznek meg érte.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...