Feltekert karaj Abdul konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Abdul
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
40g bacon157 kcal
-
10g gépsonka14 kcal
-
20g kolbász90 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
34g lilahagyma12 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
Összesen
850
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
4252
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
62.2g sertés rövidkaraj103 kcal
-
8.3g bacon33 kcal
-
2.1g gépsonka3 kcal
-
4.1g kolbász19 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
3.7g fehérrépa2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.1g lilahagyma3 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
8.3g fehérbor7 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
Összesen
177
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1887.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 748 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 316.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
850
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 382.7 g
Zsír
-
Összesen 256.8 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9439.2 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 441 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 3740 mg
-
Nátrium 4531 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1584 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 362 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 988 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5901 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
4252
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertés rövidkaraj
-
5 dkg gépsonka
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
- A karajhúst hosszában egy jó éles késsel elkezdjük felvágni úgy, hogy ki lehessen teríteni. Kb. egy centi vastagság a jó. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és teszünk rá ételízesítőt.
- Ráfektetjük a szalonna csíkokat, majd nagyon vékony szeletben a kétféle répát. (A legjobb hámozóval csíkozni!!) Rátesszük a sonkákat és az apróra vágott fokhagymát. Nagyon vékonyra felcsíkozzuk a kolbászt (kb. akkorára, mint amilyen széles a husi), és ezeket is ráfektetjük.
- Óvatosan elkezdjük feltekerni, de közben a husi külső részét folyamatosan sózzuk, borsozzuk. Összetűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval, vagy össze is köthetjük.
- A tepsibe a maradék répákat hosszában felvágjuk (ha nem marad, vegyünk elő újabbat), és fektessük a tepsi aljába. A hagymát is vágjuk fel nagyobb karikákra, és azokat is tegyük a tepsibe.
- Rakjuk úgy össze, hogy rátudjuk tenni a húst, amit sütés elött bekenünk gulyáskrémmel (lehet ez is csípős). (Én szórtam a tetejére még majorannát.) Öntsük alá a bort, és tegyük bele a zsírt is.
- Alufóliával fedjük le, és tegyük a sütőbe. Pároljuk 45-50 percet nem teljesen a legalsó részen. Miután levettük a fóliát, tegyük vissza középtájra még egy bő fél órára. A saját levével néha locsoljuk meg. Akkor jó, ha már a teteje szép piros.
- Kicsit hagyjuk hűlni, majd húzzuk ki a hústűket, és vágjuk fel. Köretnek bármit adhatunk: krumplipürét, sült krumplit, rizst vagy csak friss kenyeret. Én sütöttem hozzá kenyeret. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x16x5
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7599
- Feltöltés dátuma: 2012. április 22.
Ajánló
Bárkinek, aki szereti kipróbálni a húsos dolgokat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Abdul
7 recept
Ez csak egy hirtelen jött ötlet volt nekem, hogy ne mindig csak rántott husi legyen karajból. Szeretek kipróbálni dolgokat.