r
Nosalty Logó

Feltekert karaj Abdul konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Abdul
Feltekert karaj Abdul konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 850 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    382.7 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9439.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3740 mg
  • Nátrium
    4531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 4252 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajhúst hosszában egy jó éles késsel elkezdjük felvágni úgy, hogy ki lehessen teríteni. Kb. egy centi vastagság a jó. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és teszünk rá ételízesítőt.
  2. Ráfektetjük a szalonna csíkokat, majd nagyon vékony szeletben a kétféle répát. (A legjobb hámozóval csíkozni!!) Rátesszük a sonkákat és az apróra vágott fokhagymát. Nagyon vékonyra felcsíkozzuk a kolbászt (kb. akkorára, mint amilyen széles a husi), és ezeket is ráfektetjük.
  3. Óvatosan elkezdjük feltekerni, de közben a husi külső részét folyamatosan sózzuk, borsozzuk. Összetűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval, vagy össze is köthetjük.
  4. A tepsibe a maradék répákat hosszában felvágjuk (ha nem marad, vegyünk elő újabbat), és fektessük a tepsi aljába. A hagymát is vágjuk fel nagyobb karikákra, és azokat is tegyük a tepsibe.
  5. Rakjuk úgy össze, hogy rátudjuk tenni a húst, amit sütés elött bekenünk gulyáskrémmel (lehet ez is csípős). (Én szórtam a tetejére még majorannát.) Öntsük alá a bort, és tegyük bele a zsírt is.
  6. Alufóliával fedjük le, és tegyük a sütőbe. Pároljuk 45-50 percet nem teljesen a legalsó részen. Miután levettük a fóliát, tegyük vissza középtájra még egy bő fél órára. A saját levével néha locsoljuk meg. Akkor jó, ha már a teteje szép piros.
  7. Kicsit hagyjuk hűlni, majd húzzuk ki a hústűket, és vágjuk fel. Köretnek bármit adhatunk: krumplipürét, sült krumplit, rizst vagy csak friss kenyeret. Én sütöttem hozzá kenyeret. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x16x5
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7584
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

Bárkinek, aki szereti kipróbálni a húsos dolgokat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez csak egy hirtelen jött ötlet volt nekem, hogy ne mindig csak rántott husi legyen karajból. Szeretek kipróbálni dolgokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...