Felesborsó-krémleves zöldfűszeres krutonnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
leves
-
50g felesborsó182 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g margarin24 kcal
-
6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
0 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
167g zöldség alaplé12 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
házi kruton
-
3g margarin24 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
3g tökmag15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
1g chiliolaj6 kcal
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
leves
-
300g felesborsó1092 kcal
-
600g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
18g kakukkfű18 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
házi kruton
-
20g margarin143 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
4g chiliolaj35 kcal
Összesen
2410
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
leves
-
11.1g felesborsó40 kcal
-
22.2g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g margarin5 kcal
-
2.1g salottahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
0 kcal
-
7.4g burgonya4 kcal
-
37g zöldség alaplé3 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
házi kruton
-
0.7g margarin5 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.7g tökmag3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g zsemle11 kcal
-
0.1g chiliolaj1 kcal
Összesen
87
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 185.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 90.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6591.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 4020 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 87 mg
VÍZ
-
Összesen 1111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1906 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13438 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 988 micro
Összesen
2410
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 498 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
87
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
leves
-
30 dkg felesborsó
-
6 dl víz
-
3 db babérlevél
-
6 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
2 ek margarin
-
2 db salottahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 db sárgarépa
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
2 közepes db burgonya
-
1 l zöldség alaplé
-
1 dl habtejszín
házi kruton
-
2 ek margarin
-
2 tk kakukkfű
-
2 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 db zsemle
Elkészítés
leves
- A felesbosót pár órára beáztatjuk. Amikor letelt, kis lábasba borítjuk. Felöntjük minimum kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadunk pár babérlevelet és néhány ág kakukkfüvet.
- Alaposan megsózzuk, majd lefedve puhulásig főzzük.
- Két-három evőkanál margarint hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajt az aprított salottahagymát és a reszelt fokhagymát.
- Hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert és sárgarépát. Picit pirítunk rajtuk, majd megszórjuk füstölt fűszerpaprikával.
- Jöhet bele a burgonya és a zöldségalaplé, majd lefedve puhára főzzük.
- A megpuhult felesborsóból kiszedjük a babérleveleket és a kakukkfűágakat (a levelek megpuhulnak és leválnak róla, a szár viszont kemény maradhat), majd a levesbe zuttyintjuk.
- 5-10 percet így közösen főzzük még, majd botturmixszal krémesítjük.
- Elkeverünk benne egy deci tejszínt, majd a házi krutonnal és kevés chiliolajjal tálaljuk.
házi kruton
- Egy tálban összekeverünk két evőkanál olvasztott margarint, az aprított petrezselymet, a kakukkfüvet, az aprított tökmagot, és sózzuk-borsozzuk.
- Beleforgatjuk a kockázott zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3739
- Feltöltés dátuma: 2020. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Nincs is jobb ellenszer az őszi hidegekre, mint egy nagy tál, laktató krémleves! Most egy méltatlanul mellőzött alapanyagból, a felesborsóból főztünk egy fazék csodát, a pontot az i-re pedig a zöldfűszeres házi kruton teszi fel. Instant kedvenc!