r
Nosalty Logó

Felemás félholdak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Felemás félholdak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 3852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal, citromlével, majd hozzáadjuk a puha vajat, amivel tovább keverjük.
  2. A lisztbe elvegyítjük a szódaport, és a masszához adjuk. A tojások keményre felvert habját szintén a tésztába keverjük, majd két részre osztjuk, és egyik felébe belekeverjük a kakaót és a tejet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe váltakozva rakunk a sárga és barna tésztából, majd villával kissé összehúzzuk a két masszát. Tetejére mandulát szórunk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval vagy élesebb peremű pohárral félhold alakban kivágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22053
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Ajánló

Ez a mennyiség egy kis méretű tepsihez való, ha többet szeretnénk sütni, növeljük arányosan az adagokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története. Egyszerű, gyors, finom... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...