r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta változat Sziszitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Feketeerdő-torta változat Sziszitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Összesen 1499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Összesen 8986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    568.8 g
  • Telített zsírsav
    318 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cukor
    635 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4396 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 8986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta elkészítése: A tojásfehérjéket a fele cukorral habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd a robotgéppel hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is. A porneműeket összekeverjük. A három összetevőt felváltva egy nagy tálban összekeverjük, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformában megsütjük, mint egy piskótát.
  2. A megykrém elkészítése: Elkészítjük a pudingport a hagyományos módon, csak nem fél liter tejjel, hanem 3 dl meggylével főzzük meg. A vaníliás puding így kicsit áttetszős, zselatinszerű állagot ad ki. Miután a puding megfőtt és egy kicsit meghűlt, hozzákeverjük a meggydarabokat.
  3. A csokoládés krém készítése: A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: a tejbe beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrüsödik. Ezt félrerakjuk, hogy hűljön. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk. A margarint (sütés előtt készítsük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen) kikeverjük a cukorral. Robotgéppel a krém három összetevőjét összekeverjük, amíg szép habos és egyenletes krémet nem kapunk.
  4. A fehércsokis krém készítése: Ugyanúgy készítjük el, mint az előbb a csokis krémet, csak annyi a különbség, hogy a főzött krémnél tej helyett tejszínt használunk.
  5. A torta összeállítása: A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
  6. A háromfajta krémet úgy kenjük fel a tortalapokra, hogy miután szeletet vágunk a tortából, sakktábla mintát adjon ki. Ez a következőképpen történik: A krémeket koncentrikus körökben kell felkenni a tortalapokra, eltérő sorrendben így készítjük el: az első lapra középre -nagyából kör alakban- meggyes krémet kenünk, köré fehércsokis krémet, és a szélére csokis krémet. Erre ráhelyezzük a következő tortalapot, és ennél középre tesszük a csokis krémet, középre a meggyes krémet és a szélére a fehér krémet.
  7. Erre ráhelyezzük a harmadik tortalapot. A maradék fehércsokis krémmel bevonjuk a torta tetejét, az oldalát a maradék csokis krémmel. A tetejét enyhén megszitáljuk kakaóporral és a maradék meggyes krémmel, valamint marcipándíszekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2028
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

Annak ajánlom, aki szereti a feketeerdő-tortát és édességimádó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szülinapjára készítettem ezt a feketeerdő-tortát. Szerintünk nagyon finom. Már régen terveztem feketeerdő-tortát készíteni, de annyira sok recept van hozzá, hogy mindig halogattam, nem tudtam választani, hogy melyiket készítsem. Végül az itt található feketeerdő-torta 6. tésztájának az adagját választottam, és ehhez készítettem háromfajta krémet.

Hozzávalók

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...