Feketeerdő-torta változat Sziszitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
25g finomliszt91 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A meggyes krémhez
-
50g meggylé20 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g meggybefőtt6 kcal
A csokoládés krémhez
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
42g tej23 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
25g porcukor97 kcal
A fehércsokis krémhez
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
1499
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
150g finomliszt546 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
34 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A meggyes krémhez
-
300g meggylé120 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
A csokoládés krémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
250g tej140 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A fehércsokis krémhez
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Összesen
8986
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A meggyes krémhez
-
11.6g meggylé5 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.9g meggybefőtt1 kcal
A csokoládés krémhez
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
A fehércsokis krémhez
-
3.9g fehér csokoládé21 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
Összesen
349
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 751 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 733 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
1499
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.5 g
Zsír
-
Összesen 568.8 g
-
Telített zsírsav 318 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 177 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1917 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4078.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1131 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 918.8 g
-
Cukor 635 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 421.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4505 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 755 mg
-
Retinol - A vitamin: 4396 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1318 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1054 micro
Összesen
8986
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
15 dkg finomliszt
-
18 dkg cukor
-
1 kk sütőpor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 db tojás
A meggyes krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
A csokoládés krémhez
-
10 dkg étcsokoládé
-
2.5 dl tej
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
A fehércsokis krémhez
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2.5 dl habtejszín
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához:
- A tészta elkészítése: A tojásfehérjéket a fele cukorral habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd a robotgéppel hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is. A porneműeket összekeverjük. A három összetevőt felváltva egy nagy tálban összekeverjük, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformában megsütjük, mint egy piskótát.
- A megykrém elkészítése: Elkészítjük a pudingport a hagyományos módon, csak nem fél liter tejjel, hanem 3 dl meggylével főzzük meg. A vaníliás puding így kicsit áttetszős, zselatinszerű állagot ad ki. Miután a puding megfőtt és egy kicsit meghűlt, hozzákeverjük a meggydarabokat.
- A csokoládés krém készítése: A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: a tejbe beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrüsödik. Ezt félrerakjuk, hogy hűljön. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk. A margarint (sütés előtt készítsük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen) kikeverjük a cukorral. Robotgéppel a krém három összetevőjét összekeverjük, amíg szép habos és egyenletes krémet nem kapunk.
- A fehércsokis krém készítése: Ugyanúgy készítjük el, mint az előbb a csokis krémet, csak annyi a különbség, hogy a főzött krémnél tej helyett tejszínt használunk.
- A torta összeállítása: A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
- A háromfajta krémet úgy kenjük fel a tortalapokra, hogy miután szeletet vágunk a tortából, sakktábla mintát adjon ki. Ez a következőképpen történik: A krémeket koncentrikus körökben kell felkenni a tortalapokra, eltérő sorrendben így készítjük el: az első lapra középre -nagyából kör alakban- meggyes krémet kenünk, köré fehércsokis krémet, és a szélére csokis krémet. Erre ráhelyezzük a következő tortalapot, és ennél középre tesszük a csokis krémet, középre a meggyes krémet és a szélére a fehér krémet.
- Erre ráhelyezzük a harmadik tortalapot. A maradék fehércsokis krémmel bevonjuk a torta tetejét, az oldalát a maradék csokis krémmel. A tetejét enyhén megszitáljuk kakaóporral és a maradék meggyes krémmel, valamint marcipándíszekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2028
- Feltöltés dátuma: 2012. november 07.
Ajánló
Annak ajánlom, aki szereti a feketeerdő-tortát és édességimádó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sziszi
15 recept
Anyukám szülinapjára készítettem ezt a feketeerdő-tortát. Szerintünk nagyon finom. Már régen terveztem feketeerdő-tortát készíteni, de annyira sok recept van hozzá, hogy mindig halogattam, nem tudtam választani, hogy melyiket készítsem. Végül az itt található feketeerdő-torta 6. tésztájának az adagját választottam, és ehhez készítettem háromfajta krémet.