r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Rivombrosa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Rivombrosa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4626 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 4626 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A kakaós tortalaphoz

  1. A kakaós tortaalap készítése:
  2. A tortalaphoz előveszünk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát, és margarinnal alaposan kivajazzuk az alját, oldalát.
  3. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk.
  4. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen elolvadt és a sok keveréstől világossárga habot kapunk, sok apró légbuborékkal.
  5. A tojásfehérjét félkeményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a 2 ek vizet, majd hozzácsurgatjuk a sárgáját is. Végül finom mozdulatokkal egy fakanállal 1/3 részenként a lisztes keveréket is a tojáshabhoz keverjük.
  6. A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra, és további 25 percig sütjük.
  7. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha a tészta ráragad a tűre, süssük tovább egy kicsit.
  8. A formában hagyjuk kihűlni, csak utána vegyük ki. Egy hosszú, éles késsel vágjuk 3 lapra. Fontos, hogy az alsó lap egy kicsit vastagabb legyen a többinél és nagyon egyenes. Elég sok anyagot kell elbírnia.
  9. A meggyes krém elkészítése:
  10. 6 dl meggylevet felfogunk, ennyi kell a puding készítéséhez. A két pudingport összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és néhány ek meggylével csomómentesre keverjük.
  11. Hozzáadjuk a többi levet is és takarékon, gyakori kevergetéssel besűrítjük. Ne hagyjuk magára, mert könnyen leéghet, becsomósodhat.
  12. Ha besűrűsödött, keverjük bele a meggy kétharmadát és hagyjuk langyosra kihűlni. A maradék meggyszemeket tegyük félre a díszítéshez.
  13. A tejszínes krém elkészítése:
  14. A habtejszínt felverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá 1-2 ek cukrot.
  15. A zselatinport 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, forrnia nem szabad.
  16. Kevergetve lehűtjük egy kissé, majd hozzáadva 1 kanál habot jól átkeverjük, majd az egészet belecsorgatjuk a tejszínhabba és átkeverjük.
  17. A torta összeállítása:
  18. Ha meggyes puding már kezd dermedni, elkezdjük a torta rétegezését.
  19. A alsó lapot meglocsoljuk néhány kanálnyi meggylével, amibe előzőleg belekevertük a rumaromát.
  20. A puding felét elsimítjuk a tortalapon, erre kerül egy adagnyi tejszínhab, kb. az egész 1/3-a.
  21. Erre jön a második tortalap, óvatosan tegyük rá, nehogy a töltelék kifolyjon. Ha úgy látjuk, hogy a puding még nem elég kemény és folyna ki oldalt, akkor inkább várjuk 10-15 percet, és csak utána tegyük a második lapra a többi tölteléket.
  22. Ugyanilyen sorrendben, meggyes puding, rá a tejszínhab és a torta teteje.
  23. A megmaradt tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát, a tetejét habzsák segítségével körbedíszítjük, kirakjuk meggyszemekkel és megszórjuk reszelt csokival.
  24. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szeleteléskor ne essen szét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6345
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első Fekete-erdő tortája. Sok receptet végigolvastam, mire összegyúrtam a magam elképzeléseit az évek óta jól bevált kakaós tortalap felhasználásával. Nagy sikert arattam vele itthon, azóta ez lett a család kedvenc tortája.

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...