r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Mana konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Mana konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Összesen 6637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.2 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8426.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    3482 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 6637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához atojásokat kettéválasztjuk,és a fehérjéhez is meg a sárgájáhozis 5-5 ek cukrot adunk. Először a fehérjét, majda sárgájátfelverjük,éskeverőkanállal ezt összedolgozzuk. Végül a lisztes keveréket is lazamozdulatokkal belekeverjük.
  2. Kapcsostortaformába simítjuk, ésmagashőfokon 20 percigsütjük,majd még 20 percigtakarékon.
  3. A meggyet lecsöpögtetjük. Alevétfelfogjuk, és kiegészítjük vízzel, hogy0,5 l legyen.Ízlésszerint lehethozzáadni szegfűszeget,fahéjatés cukrot. Ebben a lében megfőzzük apudingot a csomagolásszerint, majdamint a puding felforrt,belekeverjük a meggyet is(de félreteszünk pár szemet a díszítéshez).
  4. Elkészítjük a csokikrémet.(Ezt mindenképp előtte nap kell elkészíteni,éshűtőben egy éjszakát állni hagyni.) Atejszíntfelmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit(nem kell forrnia). Ha teljesen kidermedt,akkor felverjük,mint a rendestejszínt. Addig keverjük,amíg egy sűrű csokikrémet nem kapunk!
  5. A tejszínt isfelverjük.
  6. A tortalapot 3 részre osztjuk,és rétegezzük akrémeket. Asorrend: piskóta-csokikrém-meggyzselé-tejszín. Ezt addigismételjük,amíg minden el nem fogy! De nem kell vastagonegyiket sem, mertígy is magasabb lesz a torta, mint az átlag! :)
  7. A végén a maradék tejszínnel bevonjukatortát,és díszítjük is vele, valamint afélretettmeggyszemekkelvagy akár reszelt csokival is.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 41376
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor elkészítettem már ezt a receptet! Sok kísérletezés után ez jött be legjobban a családnak, és krémben sem szűkölködik! :) Kicsit macera, de higgyétek el, megéri a belefektetett energiát, mert isteni!

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...