Feketeerdő-szelet másképpen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MSzabina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
124g tojás156 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
48g finomliszt173 kcal
-
11 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A fehér krémhez
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
88g habtejszín256 kcal
A kakaós krémhez
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
88g habtejszín256 kcal
-
11 kcal
A meggytöltelékhez
-
43 kcal
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g likőr8 kcal
A díszítéshez
-
10 kcal
-
8g meggy3 kcal
Összesen
1556
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A fehér krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
A kakaós krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
46 kcal
A meggytöltelékhez
-
171 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g likőr33 kcal
A díszítéshez
-
38 kcal
-
30g meggy14 kcal
Összesen
6223
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
14.9g tojás19 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A fehér krémhez
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
A kakaós krémhez
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A meggytöltelékhez
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
10.5g meggybefőtt8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.3g likőr1 kcal
A díszítéshez
-
0.2g csokoládéforgács1 kcal
-
0.9g meggy0 kcal
Összesen
186
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 601 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2205.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.3 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 210 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
1556
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 289 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8822.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 2846 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 3019 mg
-
Nátrium 2343 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 777.2 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 839.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2685 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 518 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1425 mg
-
Retinol - A vitamin: 2632 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2266 micro
Összesen
6223
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
9 db tojás
-
20 dkg cukor
-
19 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A fehér krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
5 dkg cukor
-
3.5 dl habtejszín
A kakaós krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
5 dkg cukor
-
3.5 dl habtejszín
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
A meggytöltelékhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
350 g meggybefőtt
-
5 dkg cukor
A díszítéshez
-
1 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tésztához
- A piskóta hozzávalóiból tésztát készítünk. Amit egy közepes méretű tepsiben sütünk meg, 180°C-on kb 40 percig.
- A vaníliás pudingból, tejből és cukorból pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk. Kettőt készítünk, hiszen kell mindegyik krémbe. Miután kihűltek, egy kicsit robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk külön-külön a felvert tejszínhabot. Az egyikbe keverjük a kakaóport.
- A meggytöltelékhez leszűrjük a meggyet, majd a levéből és a pudingporból pudingot főzünk. Miután megfőtt, belekeverjük a meggyet, majd ízlés szerint a cseresznyelikőrt.
- A kihűlt piskótát háromba elvágjuk, majd merőlegesen félbe is. Megtöltjük a krémmel a következőképpen: alulra kivülről befelé haladva barna - fehér - meggy - fehér- barna. Felülre fehér- meggy- barna - meggy - fehér.
- A felesleges krémet (ha marad),akkor körbekenjük vele a téglalapokat. Hűtőbe tesszük és dermedni hagyjuk.
- Felverünk tejszínt, majd körbekenjük vele az egyik téglalapot, oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk. Felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapoknak.
- A tetejére tejszínből tuffot nyomunk, majd egy szem cseresznyét rakunk rá és csokoládéforgáccsal szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9941
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Feketeerdő-tortát és a krémes süteményféléket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MSzabina
15 recept
Ez a recept saját találmány. Kicsit újragondolva a Feketeerdő-torta.