r
Nosalty Logó

Feketeerdő-szelet másképpen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Feketeerdő-szelet másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    289 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8822.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2846 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3019 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.2 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2266 micro
Összesen 6223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskóta hozzávalóiból tésztát készítünk. Amit egy közepes méretű tepsiben sütünk meg, 180°C-on kb 40 percig.
  2. A vaníliás pudingból, tejből és cukorból pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk. Kettőt készítünk, hiszen kell mindegyik krémbe. Miután kihűltek, egy kicsit robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk külön-külön a felvert tejszínhabot. Az egyikbe keverjük a kakaóport.
  3. A meggytöltelékhez leszűrjük a meggyet, majd a levéből és a pudingporból pudingot főzünk. Miután megfőtt, belekeverjük a meggyet, majd ízlés szerint a cseresznyelikőrt.
  4. A kihűlt piskótát háromba elvágjuk, majd merőlegesen félbe is. Megtöltjük a krémmel a következőképpen: alulra kivülről befelé haladva barna - fehér - meggy - fehér- barna. Felülre fehér- meggy- barna - meggy - fehér.
  5. A felesleges krémet (ha marad),akkor körbekenjük vele a téglalapokat. Hűtőbe tesszük és dermedni hagyjuk.
  6. Felverünk tejszínt, majd körbekenjük vele az egyik téglalapot, oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk. Felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapoknak.
  7. A tetejére tejszínből tuffot nyomunk, majd egy szem cseresznyét rakunk rá és csokoládéforgáccsal szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9941
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Feketeerdő-tortát és a krémes süteményféléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ez a recept saját találmány. Kicsit újragondolva a Feketeerdő-torta. 

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...