Feketeerdő kehely
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
23g tojássárgája75 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
19 kcal
-
17g vaj120 kcal
A meggyhez
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5g pálinka12 kcal
A mousse-hoz
-
18g tojás23 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
13g étcsokoládé73 kcal
Összesen
879
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
140g tojássárgája451 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
114 kcal
-
100g vaj717 kcal
A meggyhez
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
30g pálinka69 kcal
A mousse-hoz
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
Összesen
5263
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
6g tojássárgája19 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
5.2g tojásfehérje3 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
A meggyhez
A krémhez
-
21.6g tej12 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
1.3g pálinka3 kcal
A mousse-hoz
-
4.7g tojás6 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
-
3.5g étcsokoládé19 kcal
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 783.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 129.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 466 micro
Összesen
879
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 257.8 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4702.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1236 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 1806 mg
-
Nátrium 932 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.3 g
-
Cukor 512 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 774.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 521 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 1812 mg
-
Retinol - A vitamin: 2185 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 2531 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2798 micro
Összesen
5263
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
13 dkg cukor
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg vaj
A meggyhez
A krémhez
-
5 dl tej
-
5 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1.5 dl habtejszín
A mousse-hoz
-
2 db tojás
-
4 dkg cukor
-
1 dl habtejszín
-
8 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk, amelyet ha kihűlt, felkockázunk.
- A meggyet a cukorral, a citrom héjával és levével kb. 15 perc alatt összefőzzük.
- A krémhez 3 dl tejet, a lisztet és egy vaníliarúd kikapart belsejét, vagy egy kicsi vanilia aromával összekeverjük, és folyamatos kavarás mellett felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, majd hozzáadunk 2 dl tejet.
- Beleöntjük az egészet a felmelegített vaníliás tejbe, majd sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a pálinkát és a tejszínből vert habot.
- A csokimousse-hoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit. Nekem kicsit keményre sikeredett, ezért robotgéppel kevertem össze, és így nagyon finom krémes lett az állaga. A habbá vert tejszínt a csokis masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjehabot is.
- Egy desszertes pohárba rétegezzük az elkészült összetevőket: alulra kerül egy adag piskóta, rá a meggy, majd ezt követi a pálinkás krém. Újabb adag piskóta után a kelyhet a csokimousse-szal fejezzük be.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8559
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marcsy
2 recept
Egy újságban láttam ezt a receptet, nagyon megtetszett, és el is készítettem a családnak, nagyon ízlett mindenkinek, mondták, ha lehet legközelebb is ilyen finomsággal lepjem meg őket. Ajánlom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálja ki, mert megéri.