r
Nosalty Logó

Feketeerdő kehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsy
Feketeerdő kehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A meggyhez

A krémhez

A mousse-hoz

Összesen 879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A meggyhez

A krémhez

A mousse-hoz

Összesen 5263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A meggyhez

A krémhez

A mousse-hoz

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2185 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    2531 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2798 micro
Összesen 5263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggyhez

A krémhez

A mousse-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk, amelyet ha kihűlt, felkockázunk.
  2. A meggyet a cukorral, a citrom héjával és levével kb. 15 perc alatt összefőzzük.
  3. A krémhez 3 dl tejet, a lisztet és egy vaníliarúd kikapart belsejét, vagy egy kicsi vanilia aromával összekeverjük, és folyamatos kavarás mellett felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, majd hozzáadunk 2 dl tejet.
  4. Beleöntjük az egészet a felmelegített vaníliás tejbe, majd sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a pálinkát és a tejszínből vert habot.
  5. A csokimousse-hoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit. Nekem kicsit keményre sikeredett, ezért robotgéppel kevertem össze, és így nagyon finom krémes lett az állaga. A habbá vert tejszínt a csokis masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjehabot is.
  6. Egy desszertes pohárba rétegezzük az elkészült összetevőket: alulra kerül egy adag piskóta, rá a meggy, majd ezt követi a pálinkás krém. Újabb adag piskóta után a kelyhet a csokimousse-szal fejezzük be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8559
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsy 2 recept

Egy újságban láttam ezt a receptet, nagyon megtetszett, és el is készítettem a családnak, nagyon ízlett mindenkinek, mondták, ha lehet legközelebb is ilyen finomsággal lepjem meg őket. Ajánlom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálja ki, mert megéri.

Hozzávalók

A tésztához

A meggyhez

A krémhez

A mousse-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...