r
Nosalty Logó

Feketeerdő emeletes torta Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Feketeerdő emeletes torta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészták

krém

Összesen 1080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészták

krém

Összesen 6478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészták

krém

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7212.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2888 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    894.5 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2367 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 6478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

tészták

krém

Elkészítés

tészták

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  3. Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot. A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!

krém

  1. A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
  2. A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7667
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 12.

Ajánló

A tésztákat teljesen hűtsük ki, mielőtt a krémet rákenjük. Célszerű először a pudingos krémet  elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én kedvesemnek készítettem születésnapjára nagy-nagy szeretettel!!! Meghatódott, mikor meglátta, szemei könnybe lábadtak....... jó érzés volt, hogy ennyire nagy meglepetést okoztam vele... :-))

Hozzávalók

tészták

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...