Feketeerdő emeletes torta Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészták
-
46g tojás58 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
15 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
50g tej28 kcal
krém
-
57 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
83g meggybefőtt60 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
19 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
1080
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészták
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g tej168 kcal
krém
-
343 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
600g meggylé240 kcal
-
500g meggybefőtt360 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
6478
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészták
-
8.6g tojás11 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
9.4g tej5 kcal
krém
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
18.8g meggylé8 kcal
-
15.6g meggybefőtt11 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
Összesen
204
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 105.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
1080
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 280.1 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7212.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 1931 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 2888 mg
-
Nátrium 1690 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 894.5 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 630.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 868 mg
-
Retinol - A vitamin: 2367 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1320 micro
Összesen
6478
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
tészták
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
40 dkg finomliszt
-
3 dl tej
krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
6 dl meggylé
-
6 dl habtejszín
-
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
tészták
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
- Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot. A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!
krém
- A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
- A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7681
- Feltöltés dátuma: 2017. június 12.
Ajánló
A tésztákat teljesen hűtsük ki, mielőtt a krémet rákenjük. Célszerű először a pudingos krémet elkészíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Az én kedvesemnek készítettem születésnapjára nagy-nagy szeretettel!!! Meghatódott, mikor meglátta, szemei könnybe lábadtak....... jó érzés volt, hogy ennyire nagy meglepetést okoztam vele... :-))