r
Nosalty Logó

Feketeerdei vakondtúrás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tmea
Feketeerdei vakondtúrás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

756
Kalória
14.3g
Fehérje
98.2g
Szénhidrátok
35.3g
Zsír
26.7g
Víz
200.5g
Koleszterin
6.9g
Rost
50.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A brownie-hoz

A töltelékhez

Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A brownie-hoz

A töltelékhez

Összesen 3019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A brownie-hoz

A töltelékhez

Összesen 212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 3019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A megadott recept szerint elkészítjük a brownie-t.
  2. A tojássárgáját a vaníliás cukorral gőz fölött jól kikeverjük.
  3. Felolvasztjuk a tejcsokit egy kevés vajjal vagy olajjal, és hozzákeverjük a tojássárgájához.
  4. A meggybefőttet lecsepegtetjük, és a gyümölcs felét 3-4 evőkanál lével együtt a csokis masszához adjuk.
  5. A brownie-t lapjában 2/3-1/3 arányban elvágjuk.
  6. A kisebbik rész maradjon alul. Erre rákenjük a csokis-meggyes krémet, majd betesszük a hűtőbe.
  7. A habporokat tejjel és a fixálóval külön-külön felverjük, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Aki idegenkedik a habportól használhat rendes vagy növényi tejszínt is. Akkor fél liter kell, azt kell ketté venni, és az egyik adaghoz keverni a kakaóport.
  8. Ha jól lehűlt a csokis massza és kissé meg is szilárdult, kivesszük a hűtőből, és a tetejére kenjük először a csokis, majd a fehér tejszínhabot, miközben mindkét réteg tejszínhabba szórunk a maradék meggybefőttből néhány szemet. Úgy rétegezzük a habokat, hogy közben kialakítjuk a vakondtúrás formáját.
  9. Végül a brownie levágott 2/3 részét rámorzsoljuk a torta tetejére.
  10. Jó egy éjszakát a hűtőben hagyni, de 2-3 órát legalább érdemes hűteni fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Tepsi mérete: 22

Páromnak készült a születésnapjára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!