Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
32g tojás40 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Meggykrém
-
33g meggybefőtt24 kcal
-
50g meggylé20 kcal
-
29 kcal
-
10g cukor39 kcal
Tejszínes krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
10 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
8g víz0 kcal
Díszítéshez
-
7g étcsokoládé36 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
6 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
8g meggybefőtt6 kcal
Összesen
517
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Meggykrém
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
600g meggylé240 kcal
-
343 kcal
-
120g cukor464 kcal
Tejszínes krém
-
600g habtejszín1752 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g víz0 kcal
Díszítéshez
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
Összesen
6226
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
12.3g tojás15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Meggykrém
-
12.7g meggybefőtt9 kcal
-
19.1g meggylé8 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
Tejszínes krém
-
19.1g habtejszín56 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
4 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
3.2g víz0 kcal
Díszítéshez
-
2.5g étcsokoládé14 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
3.2g meggybefőtt2 kcal
Összesen
198
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
517
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 368.6 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3923.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1628 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1012.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 508 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 1174 mg
-
Retinol - A vitamin: 3282 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1749 micro
Összesen
6226
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 késhegynyi sütőpor
Meggykrém
-
40 dkg meggybefőtt
-
12 dkg cukor
Tejszínes krém
-
6 dl habtejszín
-
1 púpozott ek cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 dl víz
Díszítéshez
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csapott ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
-
10 dkg meggybefőtt
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként hozzáadjuk a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket is.
- Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
- Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
- Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 180 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk.
- Ehhez az egyik lapot megkenjük a meggykrémmel, majd a hab felét rásimítjuk, ráhelyezzük a második lapot, ismét meggyes krém és hab következik, végül befedjük a harmadik lappal.
- Ezután hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át dermesztjük.
- Utána a torta oldalát és a tetejét körbekenjük a felvert cukrozott tejszínnel, habrózsákkal és meggyel díszítjük. Oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk.
Meggykrém
- A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet.
Tejszínes krém
- A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
- A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk, és a torta töltéséhez fogunk.
Díszítéshez
- A díszítéshez felverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 27352
- Feltöltés dátuma: 2015. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ez egy régóta bevált finomság nálunk.