r
Nosalty Logó

Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

517
Kalória
7g
Fehérje
54.5g
Szénhidrátok
30.7g
Zsír
84.4g
Víz
198.1g
Koleszterin
1g
Rost
28.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Összesen 6226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Összesen 198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1012.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 6226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként hozzáadjuk a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket is.
  3. Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
  4. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 180 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk.
  6. Ehhez az egyik lapot megkenjük a meggykrémmel, majd a hab felét rásimítjuk, ráhelyezzük a második lapot, ismét meggyes krém és hab következik, végül befedjük a harmadik lappal.
  7. Ezután hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át dermesztjük.
  8. Utána a torta oldalát és a tetejét körbekenjük a felvert cukrozott tejszínnel, habrózsákkal és meggyel díszítjük. Oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk.

Meggykrém

  1. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet.

Tejszínes krém

  1. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk, és a torta töltéséhez fogunk.

Díszítéshez

  1. A díszítéshez felverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Ez egy régóta bevált finomság nálunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!