r
Nosalty Logó

Feketeerdei cseresznyés palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Feketeerdei cseresznyés palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához:

A töltelékhez:

Összesen 805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához:

A töltelékhez:

Összesen 3212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához:

A töltelékhez:

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    152.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A palacsintához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A palacsintához:

  1. A vajat felolvasztjuk. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, fahéjat és sót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként hozzákeverjük a tejet, és a felolvasztott vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hagyjuk kb. 30 percet állni.
  2. A csokoládét vágjuk apróra, majd vízfürdőben olvasszuk fel, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük a palacsintatésztához.
  3. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
  4. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymás után kb. 8 palacsintát.
  5. A palacsintákat a krémmel megtöltve tálaljuk.

A töltelékhez:

  1. A túrót a kétféle cukorral és a pálinkával simára keverjük. Majd hozzáadjuk a leszűrt cseresznyét és a kemény habbá vert tejszínt.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4860
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom desszert. Ha gyereknek készül, hagyjuk ki a pálinkát a krémből.

Hozzávalók

A palacsintához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...