r
Nosalty Logó

Fekete túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 7093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13230.4 g
  • Cink
    2608 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2006 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    4282 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 7093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.1 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, ha szükséges, adjunk hozzá kevés tejet.
  2. Keményre gyúrjuk, és rövid időre hűtőbe tesszük. Míg pihentetjük, elkészíthetjük a tölteléket.

Töltelék

  1. Összetörjük a túrót a porcukorral és a tojások sárgájával.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele, adhatunk mazsolát is hozzá.

Összeállítás

  1. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd osszuk két részre a tésztát.
  2. Egy reszelő vagy galuskaszaggató segítségével szaggassuk, reszeljük bele a tészta egyik felét a tepsibe. Ezt a réteget fedjük be a túrós töltelékkel, majd a tészta másik felét is reszeljük rá.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 24685
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám, nagymamám és nagynéném készítette ezt a sütit, épp ezért a gyerekkoromra emlékeztet. Nagyon finom sütemény, és könnyű elkészíteni! Mindenkinek ajánlom :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...