r
Nosalty Logó

Fekete szedres charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Fekete szedres charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 1253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 1253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Elkészítjük a piskótát, majd ha megsült még melegen feltekerjük egy tiszta konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben megfőzzük a pudingot 3,5 dl tejjel és 3 ek cukorral. Kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön.
  3. A kihűlt piskótatekercsről lehúzzuka sütőpapírt és óvatosan megkenjük lekvárral, majd hagyjuk visszatekeredni. Kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle.
  4. Folpack-kal kibélelünk egy félgömb alakú tálat...nekem egy tésztaszűrő volt az illetékes. :-) A piskótatekercs szeletekkel körbe rakjuk a tálat. Majd hűtőben pihentetjük egy kicsit.
  5. Közben felverjük a habtejszínt és kevés vízben elkészítjük a zselatint, amit a tejszínhabhoz adunk. Óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot is és még pár percig verjük a habverővel.
  6. Hozzákeverjük a fekete szedret....én ezt is habverővel csináltam, így nem tört össze mindegyik szeder.
  7. A kibélelt formába öntjük a krémet, előtte még dobálhatunk bele pár szem szedret, hogy a meglévő kisebb lyukakat kitöltse.
  8. A tetejét, ami majd az alja lesz, ugyanúgy befedjük piskótatekercs szeletekkel, de ezt nyugodtan csinálhatjuk kevésbé szorosan.
  9. Én egy éjszakát pihentettem a hűtőben, de 3-4 óra is elég, hogy megszilárduljon a krém. Legvégén kiborítjuk és lehúzzuk róla a folpack-ot.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10135
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

A legkedvesebb barátnőm, Ritus március 22-én ünnepelte  30. születésnapját. Neki készítettem ezt a tortát. Az örömömben volt egy kis önzőség is, mondtam is neki, hogy nagyon örülök, hogy már nincs 30 alatti barátnőm....(merthogy én már elmúltam 31). Szóval Ritussal még a Főiskolán ismerkedtünk meg, nagyon jó évek voltak...sokat buliztunk - én leginkább csak az utolsó félévben, de akkor szinte minden héten -. Akárhányszor találkozunk, ezek állandó jelleggel szóba kerülnek: "emlékszel, amikor kicsit spiccesen felmentél a templom lépcsőjén? és arra, hogy Ballantines-t nyertünk a disco-ban? vagy amikor kivettünk egy nap szabit és eljöttünk Pestre csavarogni?" Szerencsére rengeteg fénykép őrzi ezen évek emlékét...Pont Rita szülinapján beszéltünk arról, hogy olyan furcsa az, hogy mióta megszült (Lotti 9 hónapos) olyan, mintha Lotti mindig is lett volna, valahogy már nem úgy vagy nem azok az emlékek a legfontosabbak, mint korábban. Olyan, mintha Rita babavárásától számolnánk az időt, de a régi emlékeinkkel. :-) Oké, tudom, hogy zavaros lett, igazából én sem értem, csak ezt érezzük... Mi ez? Hát még egyszer BOLDOG SZÜLINAPOT RITUS! Ugye nem baj, hogy valóban örülök, hogy kezdesz beérni bennünket? (Csabi, Peti, Betti...stb)

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...