r
Nosalty Logó

Fekete rózsa Magditól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete rózsa Magditól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A süti tetejére

Összesen 969 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A süti tetejére

Összesen 11587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A süti tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 969 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    172.8 g

Zsír

  • Összesen
    526.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16595 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    6473 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1050 mg
  • Foszfor
    5327 mg
  • Nátrium
    3330 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1537.2 g
  • Cukor
    731 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3533 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 11587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk az anyagokat, jó kis gyenge tésztát kapunk. 6 egyenlő részre osztjuk.
  2. 2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
  3. A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
  4. A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
  5. Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
  6. A krémhez megfőzzük a pudingot.
  7. A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
  8. A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
  9. Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
  10. Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
  11. A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x40x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 45644
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféleképpen hallottam ezt a sütit, de a receptet nem kaptam meg, majd amikor meglett, neki láttam és sikerült! Sokan azt mondják macerás, hát igen, de megéri, lágy a tészta, de nem szabad lisztet adni még hozzá! Amennyiben betarjuk a sorrendet, nem is olyan nehéz megcsinálni! Nagyon kiadós süti!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A süti tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...