Fekete erdős "cicis" torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
A krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
33g meggybefőtt24 kcal
-
14 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
A díszítéshez
-
42 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
91 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
171 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A díszítéshez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5098
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
29g tojás36 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A krémhez
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
17.6g meggybefőtt13 kcal
-
8 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
A díszítéshez
-
8.8g növényi habtejszín22 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4.4g csokoládé24 kcal
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.2 g
Zsír
-
Összesen 294.3 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7937.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1690 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 496 mg
-
Foszfor 3345 mg
-
Nátrium 2103 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 510 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 787.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 591 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1814 mg
-
Retinol - A vitamin: 2299 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3000 micro
Összesen
5098
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl habtejszín
-
40 dkg meggybefőtt
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag habfixáló
-
1 tk fahéj
-
2 ek porcukor
A díszítéshez
-
2 dl növényi habtejszín
-
5 csepp ételfesték
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- 6-6 tojásból szokásos módon 2 piskótát sütünk egy kuglófformában. (Akinek nincs, ne ijedjen meg, tepsiben is lehet készíteni, ebben az esetben egyre kisebb köröket szaggatunk ki a tésztából.)
- A két kuglófunkat 4 részre vágjuk, és a következő krémmel töltjük.
- Krém elkészítése:
- A meggyet lecsöpögtetjük és egy kis rumba áztatjuk. Szórunk rá egy kis fahéjat és porcukrot. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval jó keményre felverjük. (Lehet Hulalát is használni, ahhoz fixáló és porcukor sem kell.)
- A tortalap alsó részére a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk, majd rásimítjuk, erre pakoljuk rá a meggyet. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre is puding, hab és meggy, majd a következő lap, erre is a tölteléket, végül a torta tetejét.
- Torta díszítése:
- A tejszínt felverjük (ha nem Hulalával díszítünk, fixálót is használjunk), beleöntjük az ételfestéket, szép halvány rózsaszínre keverjük. Itt már tudunk csalni a krémmel, és ki tudjuk alakítani a szép kerek formát, és óvatosan össze tudjuk ragasztani a két kuglófunkat.
- Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, de csak annyira, hogy formázható legyen, és kialakítjuk a bimbókat...(Én ezt is Hulalával készítettem nyomózsák segítségével.) Végül a ciciket körbedíszítjük a maradék tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 77927
- Feltöltés dátuma: 2010. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát a nagyapám 73. szülinapjára készítettük. A siker nem maradt el..:-)))))))))