r
Nosalty Logó

Fekete erdős "cicis" torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete erdős "cicis" torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7937.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1690 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3345 mg
  • Nátrium
    2103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3000 micro
Összesen 5098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 6-6 tojásból szokásos módon 2 piskótát sütünk egy kuglófformában. (Akinek nincs, ne ijedjen meg, tepsiben is lehet készíteni, ebben az esetben egyre kisebb köröket szaggatunk ki a tésztából.)
  2. A két kuglófunkat 4 részre vágjuk, és a következő krémmel töltjük.
  3. Krém elkészítése:
  4. A meggyet lecsöpögtetjük és egy kis rumba áztatjuk. Szórunk rá egy kis fahéjat és porcukrot. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval jó keményre felverjük. (Lehet Hulalát is használni, ahhoz fixáló és porcukor sem kell.)
  5. A tortalap alsó részére a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk, majd rásimítjuk, erre pakoljuk rá a meggyet. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre is puding, hab és meggy, majd a következő lap, erre is a tölteléket, végül a torta tetejét.
  6. Torta díszítése:
  7. A tejszínt felverjük (ha nem Hulalával díszítünk, fixálót is használjunk), beleöntjük az ételfestéket, szép halvány rózsaszínre keverjük. Itt már tudunk csalni a krémmel, és ki tudjuk alakítani a szép kerek formát, és óvatosan össze tudjuk ragasztani a két kuglófunkat.
  8. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, de csak annyira, hogy formázható legyen, és kialakítjuk a bimbókat...(Én ezt is Hulalával készítettem nyomózsák segítségével.) Végül a ciciket körbedíszítjük a maradék tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 77927
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a nagyapám 73. szülinapjára készítettük. A siker nem maradt el..:-)))))))))

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...