r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye cipóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Fehérpecsenye cipóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 252 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7893.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3217 mg
  • Nátrium
    3337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Szalonnába burkoljuk a húst: lefektetjük egy deszkára, ráfektetjük sorjában a szalonnaszeleteket úgy, hogy a szalonnacsíkok közepe legyen éppen a hús tetején, jobbra-balra kilógva.
  2. Amikor a húst teljesen befedi a szalonna, egyik kezünkkel megdöntve befordítjuk a szalonnacsíkok egyik végét jobbról, másikat balról a hús alá.
  3. Őzgerincformában, nagyon forró sütőben kezdjük sütni.
  4. Amikor halljuk, hogy jól sül, takarékra kapcsoljuk, ott sütjük készre.
  5. A megsült húst hűlni hagyjuk, langyosan három részre vágjuk.

A tésztához

  1. Közben dagasztjuk a kelt tésztát: liszthez a kovász, só, tojás, 1 dl olaj és annyi langyos víz, amennyit felvesz.
  2. 3 buciban kelesztjük.
  3. Kelés után négyszögletesre nyújtjuk a bucikat és a négyszög egyik oldalára (mint egy nyitott könyv egyik lapjának közepére) helyezzük a langyosra hűlt húst (a meleg hús azonnal dögleszti a kelt tésztát!).
  4. Ráhajtjuk a tészta másik felét, minden oldalon összenyomkodjuk.

A tetejére

  1. Kikent tepsibe helyezzük, tetejét felvert tojással kenjük.
  2. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  3. Pihentetés után csapókéssel szeleteljük.

A tepsi előkészítéséhez

  1. Kenjük ki a zsírral a tepsit.
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20255
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 18.

Ajánló

Vendégváró szépasztalra. Ezúttal sajtos rizzsel töltött mángold és sült paradicsompaprika került még a tálra. Hagymamártással adtam, mert a gyermekem nem szereti a gombát, pedig gombamártással is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérpecsenye cipóban
Harmathy Ildikó 313 recept

A tésztában feladott húsétel nagyon mutatós fogás.

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...