r
Nosalty Logó

Fehércsokis-ribizlis kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokis-ribizlis kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    312.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6434.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1631 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2759 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2316 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 5394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  2. A kuglófformát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A mandulát szárazon felhevített serpenyőben aranysárgára pirítjuk.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük.
  4. A vajat habosra keverjük a kristálycukorral, a keményítővel, a vaníliás cukorral és a narancs héjával.
  5. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a narancslét. Kb. 3-4 percig keverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérje kb. 1/3-át.
  6. Egy edényben összekeverjük a lisztet és a sütőport. Belekeverjük a pirított mandulát és az apróra tördelt fehér csokoládét. Apránként a felvert vajhoz adagoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés tejjel vagy langyos vízzel higíthatjuk.
  7. Óvatosan belekeverjük a maradék tojásfehérjét.
  8. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a ribizliszemeket (fagyosan is lehet).
  9. A masszát a formába beleöntjük és 50-60 percig sütjük. Tűpróba!!
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13948
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fehér csokitól és a ribizliszemektől mesés!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...