r
Nosalty Logó

Fehérborral locsolt töltött csirkecomb

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Brigi
Fehérborral locsolt töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 4195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7735.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    3352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2428 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4078 micro
Összesen 4195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokon a bőrt felfejtjük, és a húst alatta beirdaljuk egy éles késsel, majd egyenletesen az egészet besózzuk. Ez idő alatt a kenyeret langyos vízbe áztatjuk, és megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket.
  2. Egy tálba alaposan kicsavarjuk az előzőekben beáztatott kenyeret, majd hozzáadunk kb. 1 ek majorannát és egy marék apróra vágott petrezselymet, kevés borsot, és 1 tk ételízesítőt, illetve ízlés szerint sót, és egy egész tojást. A masszát alaposan összekeverjük (célszerűbb és egyszerűbb kézzel). A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük, és ezt is a masszához adjuk.
  3. Fogjuk az előzőekben besózott csirkét, és mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. Célszerű egy nappal előtte elkészíteni, és csak aztán sütni, mert így jobban át tudja venni a hús a fűszerek és a fokhagyma ízét.
  4. Veszünk egy nagyobb tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, megkenjük a papírt olajjal, majd a csirkecombokat ráhelyezzük. Az almát meghámozzuk és a combok közé daraboljuk, az egészet lefedjük alufóliával.
  5. Fólia alatt legalább 40 percet sütjük, először nagyobb, majd kisebb hőfokon. Eközben olajból, kevés pirospaprikából és lehetőleg édes fehérborból elegyet készítünk. Majd ha már eleget sült, levesszük a fóliát és tovább sütjük, még legalább 1,5 órán át úgy, hogy közben a keverékkel 30 percenként megkenjük combokat. Akkor jó, ha már pirosra sült a bőre.
  6. Adhatunk hozzá héjában főtt burgonyát, pirított hagymával és vegyes savanyúval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3463
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem érdemes túl sok tölteléket tölteni a combok bőre alá, mert kirepedhet. A tölteléket gazdagíthatjuk főtt tojással, zöldségekkel vagy akár májjal. Illetve a sütés legvégső fázisában a combra szórhatunk reszelt sajtot, melyet rápiríthatunk, így még ízletesebb lehet az étel.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...