Fehérborral locsolt töltött csirkecomb
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
63g kenyér171 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
Összesen
524
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
Összesen
4195
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
59.4g csirkecomb66 kcal
-
14.8g kenyér41 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
Összesen
123
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
524
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.9 g
Zsír
-
Összesen 202.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7735.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 2539 mg
-
Nátrium 3352 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.7 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1533 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 805 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 577 micro
-
Kolin: 709 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2428 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4078 micro
Összesen
4195
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
0.5 kg kenyér
-
1 db tojás
-
1 fej fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
A sütéshez
Elkészítés
A húshoz
- A csirkecombokon a bőrt felfejtjük, és a húst alatta beirdaljuk egy éles késsel, majd egyenletesen az egészet besózzuk. Ez idő alatt a kenyeret langyos vízbe áztatjuk, és megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket.
- Egy tálba alaposan kicsavarjuk az előzőekben beáztatott kenyeret, majd hozzáadunk kb. 1 ek majorannát és egy marék apróra vágott petrezselymet, kevés borsot, és 1 tk ételízesítőt, illetve ízlés szerint sót, és egy egész tojást. A masszát alaposan összekeverjük (célszerűbb és egyszerűbb kézzel). A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük, és ezt is a masszához adjuk.
- Fogjuk az előzőekben besózott csirkét, és mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. Célszerű egy nappal előtte elkészíteni, és csak aztán sütni, mert így jobban át tudja venni a hús a fűszerek és a fokhagyma ízét.
- Veszünk egy nagyobb tepsit, majd sütőpapírral kibéleljük, megkenjük a papírt olajjal, majd a csirkecombokat ráhelyezzük. Az almát meghámozzuk és a combok közé daraboljuk, az egészet lefedjük alufóliával.
- Fólia alatt legalább 40 percet sütjük, először nagyobb, majd kisebb hőfokon. Eközben olajból, kevés pirospaprikából és lehetőleg édes fehérborból elegyet készítünk. Majd ha már eleget sült, levesszük a fóliát és tovább sütjük, még legalább 1,5 órán át úgy, hogy közben a keverékkel 30 percenként megkenjük combokat. Akkor jó, ha már pirosra sült a bőre.
- Adhatunk hozzá héjában főtt burgonyát, pirított hagymával és vegyes savanyúval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3463
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Nem érdemes túl sok tölteléket tölteni a combok bőre alá, mert kirepedhet. A tölteléket gazdagíthatjuk főtt tojással, zöldségekkel vagy akár májjal. Illetve a sütés legvégső fázisában a combra szórhatunk reszelt sajtot, melyet rápiríthatunk, így még ízletesebb lehet az étel.