r
Nosalty Logó

Fehérboros-zöldséges csirkecsíkok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Fehérboros-zöldséges csirkecsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3105 micro
  • β-karotin
    8061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    3087 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4155 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    12420 micro
  • β-karotin
    32245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    9009 micro
Összesen 3056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a liszttel megszórjuk, és összeforgatjuk.
  2. Egy serpenyőben forrósítunk körülbelül 5 dkg vajat és az olajat, valamint a csirkecsíkokat is hozzáadjuk. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és félrerakjuk.
  3. Ugyanebben az edényben a karikára vágott újhagymát pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig, és a zöldséglevessel, valamint a borral felöntjük. Amikor puha lett a répa, a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával.
  4. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat, és így együtt készre főzzük az ételt. Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük.
  5. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut, rizzsel tálaljuk, és a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1267
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros-zöldséges csirkecsíkok
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Roppanós zöldségek és csirkemell egy isteni finom fehérboros, tejszínes, krémes szószban. Párolt gombával a tetején. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...