r
Nosalty Logó

Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba

Hobbychef
Fehérboros zöldborsós spenótos kolbászos gomba
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

247
Kalória
10.5g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
180.3g
Víz
-
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2120 micro
Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    721.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8479 micro
Összesen 981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat megkapirgáljuk, megmossuk, és feltesszük főni. A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágjuk, a fokhagymát aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon a hagymákat megdinszteljük.
  3. Közben a gombákat és a kolbászt szeleteljük, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A hagymákhoz adjuk a paprikákat és a gombákat, rárakjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá oregánót. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadjuk a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, és ráöntjük a bort. Kész. A krumpli is megfőtt, lehet tálalni.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra gombás ragut, mellé másfél krumplit, szórunk rá petrezselyemleveleket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...