r
Nosalty Logó

Fehérboros pulykatokány

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lilian
Fehérboros pulykatokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 554 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6928.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    5192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2215 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    803 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk.
  2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst.
  4. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy percig pirítjuk, majd mehet bele a finom metéltre vágott gépsonka és csemegeuborka is.
  5. A borral felöntjük, csontlével vagy húslevessel készre főzzük/ pároljuk.
  6. Utánízesítjük sóval, borssal.
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19929
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Ajánló

Burgonyaropogós, krokett, rösti...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi recept, eredeti neve Pecsenyenyúltokány fehérborral. Amíg a nagyszülők tartottak nyulakat, abból készült, de az már a múlt. Így átírtuk pulykahúsra, és az arányokon is változtattunk. (Az eredetiben 1,6 kg pecsenyenyúlcomb szerepelt, ami egy hadseregnek is elég lenne.) A folyamatos kóstolás az angolszalonna miatt fontos, nehogy túlsózzuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...