Fehérboros pulykatokány
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lilian
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
138g pulykahús158 kcal
-
18g olívaolaj159 kcal
-
25g angolszalonna44 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
30g csemegeuborka7 kcal
-
10 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
125g csontlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
554
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
550g pulykahús633 kcal
-
72g olívaolaj636 kcal
-
100g angolszalonna176 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
41 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
500g csontlé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
2215
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
30.7g pulykahús35 kcal
-
4g olívaolaj36 kcal
-
5.6g angolszalonna10 kcal
-
5.6g gépsonka8 kcal
-
6.7g csemegeuborka2 kcal
-
2.8g sűrített paradicsom2 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
11.2g fehérbor9 kcal
-
27.9g csontlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
124
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1732.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 1298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
554
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.2 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6928.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1231 mg
-
Nátrium 5192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 636.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
2215
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 803 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
9 ek olívaolaj
-
10 dkg angolszalonna
-
10 dkg gépsonka
-
12 dkg csemegeuborka
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
10 dkg finomliszt
-
2 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk.
- A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst.
- Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy percig pirítjuk, majd mehet bele a finom metéltre vágott gépsonka és csemegeuborka is.
- A borral felöntjük, csontlével vagy húslevessel készre főzzük/ pároljuk.
- Utánízesítjük sóval, borssal.
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19929
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.
Ajánló
Burgonyaropogós, krokett, rösti...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Lilian
18 recept
Nagyon régi recept, eredeti neve Pecsenyenyúltokány fehérborral. Amíg a nagyszülők tartottak nyulakat, abból készült, de az már a múlt. Így átírtuk pulykahúsra, és az arányokon is változtattunk. (Az eredetiben 1,6 kg pecsenyenyúlcomb szerepelt, ami egy hadseregnek is elég lenne.) A folyamatos kóstolás az angolszalonna miatt fontos, nehogy túlsózzuk.