Fehérboros hagymaleves brandyvel és sajtos croissanttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
37g újhagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
6g vaj40 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
36g snidling11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
10g brandy23 kcal
-
200g víz0 kcal
-
20g toast kenyér55 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
10g füstölt sajt33 kcal
Összesen
263
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g brandy116 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
100g toast kenyér274 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
Összesen
1313
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.9g vöröshagyma5 kcal
-
8.8g póréhagyma2 kcal
-
8.1g újhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.9g snidling2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
2.2g brandy5 kcal
-
43.8g víz0 kcal
-
4.4g toast kenyér12 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.2g füstölt sajt7 kcal
Összesen
58
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 355.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
263
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3392.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 2107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1776.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 712 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 666 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6291 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3569 micro
Összesen
1313
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 db póréhagyma
-
2 db újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál olívaolaj
-
2 ek vaj
-
1 csapott ek cukor
-
1 db babérlevél
-
1 csokor snidling
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl fehérbor
-
0.5 dl brandy
-
1 l víz
-
1 teáskanál olívaolaj
-
5 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- A hagymákat felvágjuk. A serpenyőbe öntünk néhány csepp olajat, s vajban megdinszteljük a hagymát, majd sózzuk, szórunk rá cukrot, időnként megkavarjuk, hogy ne égjen oda. Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb 20 perc), fűszerezzük, megszórjuk liszttel. Majd belemorzsoljuk a leveskockát, feleresztjük vízzel, s lassú tűzön puhára főzzük (30 perc). Beleöntjük a fehérbort és a brandyt.
- Közben croissant szeleteket betesszük egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenjük olívaolajjal, megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, s megsütjük, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.
- Tálaláskor merünk a levesből, vágunk rá snidlinget, s teszünk rá két croissantot, s vágunk rá snidlinget.
- A sajtos kenyeret a levessel együtt is süthetjük. Ez esetben kb. 20 percre tegyük be a sütőbe.
- Bon appétit!
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3681
- Feltöltés dátuma: 2013. december 15.
Ajánló
Azoknak, akik szeretik a könnyed, franciás ételeket.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált. Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.