r
Nosalty Logó

Fehér csokis-mascarponés Minion torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fehér csokis-mascarponés Minion torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Összesen 1271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Összesen 15246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 1271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    269.3 g

Zsír

  • Összesen
    735.4 g
  • Telített zsírsav
    385 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8665.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    1834 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    3431 mg
  • Nátrium
    2624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1908.1 g
  • Cukor
    1485 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    833 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    3199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5169 micro
Összesen 15246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző nap összeállítjuka fondantot, vagyis a tortabevonót. Ehhez a 900 g porcukrot kettévesszük, mélyedést készítünkbele, majdösszekeverjüka margarinnal, mézzel, a meleg vízben felolvasztott zselatinnal. Addig keverjük, míg nagyjából egynemű anyagot nem kapunk. Ezután fokozatosan keverjükhozzá a maradék porcukrot. Porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás. Addig gyúrjuk, míg már nem ragacsos, hanem puha és sima lesz. Ételfestékkel megfestjük a megfelelő mennyiségeket, majd külön folpackba, majd nejlonba csomagoljuk. Szobahőmérsékleten 3-4 órát pihentetjük, de több napig is eláll.
  2. Másnap kisütjüka piskótalapokat (7 lapot). Mivel minden lap más színű, így egyenként sütjükki őket. Bár én mindig egyenként sütöm ki a lapokat, így a magassága megfelelő lesz, és nem utolsósorban egyenletes az egész. A 3 tojássárgáját kikeverjük3 ek porcukorral, majd ehhez 3 ek vizet adunk, jól elkeverjük, és ehhez hozzákeverjüka 3 ek lisztet, amit előzőleg összekevertünkaz 1 kk sütőporral. Ezután felverjüka 3 tojásfehérjét, ezt óvatosan hozzákeverjükaz előző masszához, majd ételfestékkel megszínezzük. Apránként adjuk hozzá az ételfestéket, a megfelelő szín eléréséig. A sütés folyamán nem változik a tészta színe. Ezt megismételjükmég 6x különböző színekkel. (Szép rózsaszín és lila színt úgy értem el, hogy azokból kihagytam a tojássárgáját. Itt felvertem a habot, és ahhoz adtam a porcukrot és a többi hozzávalót.) Hagyjuk a lapokat hűlni.
  3. Most jön a fehér csokis-mascarponés krém. Gőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, langyosra hűtjük, és elkeverjük a mascarponéval. Ehhez a masszához hozzákeverjük a kemény habbá vert cukrászhabot.
  4. Következő lépésként betöltjük a tortát a fehér csokis-mascarponés krémmel. Szépen rétegezzük egymásra a lapokat. Az utolsó lap felhelyezése után egy éles kés segítségével ovális formára vágjuk. A leeső darabokból formázzuka lábát.Majd teljesen bevonjuka tortát a maradék krémmel.
  5. Ezután jön a fondanttal való bevonás, ami végül is a minion jellegét adja. Étkezési keményítőn kinyújtjukvékonyra a sárga fondantot, majd óvatosan rásimítjukaz ovális alakra. A kéket is kinyújtjuk, ebből formázzuka nadrágját. Két fehér korong a szeme, a 2 kisebb barna korongot ráhelyezzük, majd az ennél is kisebb fekete korongot is ráhelyezzük. Ezt fekete nudlira sodort fondanttal körbekerítjükszemüvegként. Jön a maradék feketéből a szemüveg pántja és a lábfeje. (A száját és a haját dekortollal mintáztam.) A két karját a maradék sárga fondantból formázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6814
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Formatorta gyerekeknek. A fehér csokis mascarponés tejszínhabos krém különösen a gyerekek kedvence.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér csokis-mascarponés Minion torta
SweetSzenilla 57 recept

A kislányom születésnapjára készítettem ezt a tortát. Épp az aktuális kedvenc mesefigurája. Hatalmas kitörő örömmel fogadta. Külön meglepetés volt neki, hogy belül szivárványszínű volt.:)

Hozzávalók

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...