r
Nosalty Logó

Fasolada - görög bableves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva házias konyhája
Fasolada - görög bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5034 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11297 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2080.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1194 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45187 micro
  • Lut-zea
    2390 micro
Összesen 1983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1749 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot vízben megáztatjuk, a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.
  2. Másnap a vöröshagymát és a póréhagymát apróra fölvágjuk, és az olívaolaj egy részével serpenyőben világos színűre pirítjuk, majd az apróra fölvágott fokhagymát is rászórjuk, pár pillanatig még együtt sütjük.
  3. A babot egy fazékba rakjuk, majd hozzáadjuk a pirított hagymákat, karikára fölvágott sárgarépát és a halványító zellert, olívaolajat, paradicsomlét. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük. (Hagyományosan a babot kb. tíz percig főzik, és lecserélik a főzővizet, én ezt nem tartottam szükségesnek.)
  4. Forrás után födővel letakarva, alacsony hőfokon főzzük, ameddig a bab megpuhul. Ez a bab fajtájától függ.
  5. Én zöldfűszer-vajas bagettet asztali grillen megpirítottam, és azt kínáltam hozzá. De hagyományosan <a href=" https://www.nosalty.hu/recept/fladenbrot" target="_blank">Fladenbrotot</a> kínálnak, hozzá aminek a receptje megtalálható az oldalamon. De szívesen fogyasztanak hozzá még feta sajtot is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7177
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 26.

Receptkategóriák

Fasolada - görög bableves
Éva házias konyhája 159 recept

Fasolada a görögök ismert bablevese. Több görög receptoldalt végigböngésztem, hogyan készítik, köztük Krisztina, egy görög blogger receptoldalát is, amit többször meg szoktam látogatni. De  ahány ház, annyi szokás, így sokféleképpen készítik ezt az ételt. Mivel családom szereti a fűszeres ételeket, én azt a változatot választottam. Megalkottam, figyelembe véve a görög szokásokat, egy saját receptet. Hagyományosan fogyasztanak hozzá kenyérfélét, így akár egytálételnek is lehet kínálni, mert nagyon laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...