r
Nosalty Logó

Fasírt muffin formában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timike85
Fasírt muffin formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2012 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 505 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6021.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    3200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 2012 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk egy kis vízbe, majd kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Beleütjük a tojást, belereszeljük a hagymákat, ízesítjük mustárral, ketchuppal, és fűszerezzük sóval, borssal. Jól összegyúrjuk a fasírtot.
  2. A kolbászból 12 db vastagabb karikát vágunk.
  3. A muffinformákat kiolajozzuk egy kicsit. Én egy ecsettel gyorsan körbe szoktam kenni őket.
  4. A hús felét eloszlatjuk a formák aljában egyenletesen, majd mindegyik közepébe egy karika kolbászt teszünk, és befedjük a massza másik felével őket.
  5. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és mehet az előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg a tetejük szép piros lesz.
  6. Ha kivettük a sütőből, akkor hagyjuk egy kicsit állni (kb. 10 percet), és akkor könnyen ki fognak csúszni, majd a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 15353
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírt muffin formában
Timike85 22 recept

Már nagyon untam a hagyományos fasírtot. Aznap épp muffint sütöttem, és pont azon gondolkoztam, hogy mit főzzek a darált husiból. Aztán kitaláltam, hogy mi lenne, ha a muffinformába sütnék fasírtot, és megtölteném esetleg valamivel. Így jött ez a fasírt, és azóta is nagy kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...