r
Nosalty Logó

Farsangi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Farsangi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    353.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.2 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    701 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 5998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét pici sóval kemény habbá felverjük. A tojássárgáját 6 ek meleg vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, és a tojássárgájához adjuk, majd a tojáshabot is hozzákeverjük.
  2. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük. Előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta teljesen kihűlt, kétszer vízszintesen keresztbe elvágjuk.
  3. A krémhez keverjük a krémsajtot a citromaromával és a citromhéjával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a pisztáciát, majd a sajtkrémes masszához adjuk. (ízlés szerint még cukrozhatjuk)
  4. Az alsó tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, és a krém 1/3-át a tésztalapra kenjük, és elsimítjuk.A középső tortalapot ráhelyezzük, szintén megkenjük a krémmel, majd az utolsó tortalappal befedjük. A tetejét megkenjük a maradék krémmel. Majd az egész tortát 2-3 órára a hűtőben pihentetjük.
  5. A marcipánt átszitált porcukorral tudjuk formázni, ételfestékkel különböző színeket hozhatunk létre. A marcipánból maszkot formázunk, és saját ízlésünk, kézügyeségünk szerint díszithetjük.
  6. A kapcsostortaformát levesszük a kihűtött tortáról. A tejszínt habfixálóval kemény habbá felverjük, a torta oldalát és tetejét a habbal megkenjük. A torta tetejére ráhelyezzük az álarcot, és megszórjük őrölt pisztáciával és cukorgyöngyökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6441
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Ajánló

Arra figyeljünk, hogy a marcipánmaszk ne legyen nagyobb a tortánál. Én egy picit túl csúsztam rajta. Természetesen ezt a tortát más alkalomra is elkészíthetjük, akkor a marcipánmasszából más formát formázunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Farsang mindig a fánkkal köthető össze, de most szerettem volna valami mást is készíteni a farsangra. Ez lett belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...