Farsangi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
5 kcal
-
16g finomliszt57 kcal
-
36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31g krémsajt78 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
4g pisztácia21 kcal
A díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
18 kcal
Összesen
750
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
286 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g krémsajt625 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
30g pisztácia172 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
200g marcipán924 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
5998
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
13.7g tojás17 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
3.7g étkezési keményítő14 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
12.5g krémsajt31 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
24.9g habtejszín73 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
1.5g pisztácia9 kcal
A díszítéshez
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
10g marcipán46 kcal
-
1.9g színes cukorka7 kcal
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
750
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 353.9 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1390 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 610.2 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 701 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 359 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 864 mg
-
Retinol - A vitamin: 2305 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1588 micro
Összesen
5998
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
17.5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12.5 dkg finomliszt
-
7.5 dkg étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
-
6 evőkanál víz
-
1 csipet só
A krémhez
-
5 csepp citrom aroma
-
50 dkg habtejszín
A díszítéshez
-
20 dkg habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
5 dkg porcukor
-
20 dkg marcipán
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
A tésztához
- Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét pici sóval kemény habbá felverjük. A tojássárgáját 6 ek meleg vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, és a tojássárgájához adjuk, majd a tojáshabot is hozzákeverjük.
- Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük. Előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta teljesen kihűlt, kétszer vízszintesen keresztbe elvágjuk.
- A krémhez keverjük a krémsajtot a citromaromával és a citromhéjával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a pisztáciát, majd a sajtkrémes masszához adjuk. (ízlés szerint még cukrozhatjuk)
- Az alsó tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, és a krém 1/3-át a tésztalapra kenjük, és elsimítjuk.A középső tortalapot ráhelyezzük, szintén megkenjük a krémmel, majd az utolsó tortalappal befedjük. A tetejét megkenjük a maradék krémmel. Majd az egész tortát 2-3 órára a hűtőben pihentetjük.
- A marcipánt átszitált porcukorral tudjuk formázni, ételfestékkel különböző színeket hozhatunk létre. A marcipánból maszkot formázunk, és saját ízlésünk, kézügyeségünk szerint díszithetjük.
- A kapcsostortaformát levesszük a kihűtött tortáról. A tejszínt habfixálóval kemény habbá felverjük, a torta oldalát és tetejét a habbal megkenjük. A torta tetejére ráhelyezzük az álarcot, és megszórjük őrölt pisztáciával és cukorgyöngyökkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6441
- Feltöltés dátuma: 2011. március 24.
Ajánló
Arra figyeljünk, hogy a marcipánmaszk ne legyen nagyobb a tortánál. Én egy picit túl csúsztam rajta. Természetesen ezt a tortát más alkalomra is elkészíthetjük, akkor a marcipánmasszából más formát formázunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Farsang mindig a fánkkal köthető össze, de most szerettem volna valami mást is készíteni a farsangra. Ez lett belőle!