r
Nosalty Logó

Farkiréti diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csirita
Farkiréti diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A diós főtt krémhez

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A diós főtt krémhez

Összesen 6644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A diós főtt krémhez

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    435.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    3142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2119 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    2143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2683 micro
Összesen 6644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diós főtt krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, kristálycukrot és ezeket jól kikeverjük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  4. Lazán hozzákeverjük a 10 evőkanál lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket a kikevert tojássárgájákhoz. Ne törjük!
  5. Sütőpapírral bélelt, oldalán kivajazott (26 cm-es) tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
  6. Amikor a tészta szépen feljön és rózsaszínné válik, akkor visszavesszük 170 fokra és fogvájóval ellenőrizzük.
  7. Főtt diókrém elkészítése:
  8. Robotgép segítségével kikavarjuk a tojássárgájákat cukorral, felengedjük tejjel, majd hozzáadjuk a réteslisztet.
  9. Főzőlapon felforraljuk és beletesszük a darált diót. A tűzön még kavarjuk, majd kirakjuk hűlni.
  10. A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  11. Ezt összekeverjük a kihűlt diós masszával és ízlés szerint rummal ízesítjük.
  12. Torta összeállítása:
  13. A kihűlt piskótát 3 rétegre vágjuk
  14. Az alsó piskótarétegre kenünk kb. fél centi vastagon diókrémet. Rátesszük a második lapot.
  15. Az is megkenjük vékonyan diókrémmel, és erre rákenjük a szűrőn átpréselt baracklekvárt.
  16. Ezután a legfelső lap alját, ami a lekvárral érintkezik, be kell kenni vékonyan diókrémmel, hogy ne áztassa el a felső lapot.
  17. Ezután az összeállt tortát körben bekenjük diókrémmel.
  18. Tetejét pirított diódarabokkal díszíthetjük.
  19. A tortát dupla adag esetén négy rétegre is oszthatjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 45324
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csirita 1 recept

Régi időkben a tanyavilágban, Farkiréten az iskola tanítónője minden karácsonykor ezzel lepte meg családját, azaz bennünket. Idő- és munkaigényes édesség, de minden fáradságot megér.

Hozzávalók

A piskótához

A diós főtt krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...