r
Nosalty Logó

Fantás süti 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fantás süti 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 3991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát készítjük el először. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a kakaót és a lisztet. Összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  2. A krém hozzávalóit kikeverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
  3. Végül a mázat készítjük el, a pudingos zacskó utasításai szerint, csak tej helyett fanta kerül bele. Ha kihűlt, ezt is a tésztára kenjük.
  4. Hűtőben dermedni hagyjuk, és másnap fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13358
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Bármikor készítsük el bátran, mert nem lehet elrontani, és tuti sikert aratunk vele. Már ha valaki szereti a túrót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokahugom hamarabb kezdett el sütiket sütni, mint én, és ez volt az egyik specialitása. Legalábbis én nála ettem először ilyet. Annyira megtetszett, hogy azonnal el kellett kérnem a receptjét. :D Azóta ez az egyik nagy kedvencem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...