r
Nosalty Logó

Fanta torta Delicious konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Delicious
Fanta torta Delicious konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

zselé

Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

zselé

Összesen 5962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

zselé

Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8788.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1537 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2969 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.2 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 5962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük az olajat.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sárgájához egy kicsi fehérjét teszünk, összedolgozzuk, majd a többi fehérjét is hozzáforgatjuk, de óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
  5. Majd jöhet a lisztes keverékünk is. Szép csomómentesre forgatjuk össze, majd egy nagy méretű tortaformában kisütjük, egy szép piskótát kapunk.

krém

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, míg a piskótánk kihűl.
  2. Ne tegyük rá a meleg piskótára, mert a túró folyós lesz, és szétesik a sütink.
  3. Ha kihűlt a piskóta, a krémet egyenletesen eloszlatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe, míg a pudingot elkészítjük.

zselé

  1. Egy közepes méretű lábosba belemérjük az üdítőt, beletesszük a cukrot.
  2. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Mikor már az üdítő meleg és nem szénsavas, beletesszük a pudingport, de közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha jobbra kevertük, ne kezdjük el balra keverni. Csak egy irányba, a csomók elkerülése végett.
  3. Ha benne van a por, addig főzzük, míg kissé áttetsző, zselés nem lesz. Könnyen le tud égni! Ha kész, levesszük a tűzről, és lehűtjük. De ne teljesen, mert akkor kész zselét kapunk, és nem tudjuk eloszlatni a süti tetején. Míg hűl, párszor kevergessük meg!
  4. Ha már langyos, vigyük fel spatula segítségével a krémes piskótára.
  5. Majd tegyük vissza a hűtőbe még egy órácskára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5014
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Ajánló

Nyugodtan kérjünk segítséget a gyerekektől, nagyon élvezni fogják ők is, és mi is jobban haladunk. Kellemes ízű, nyáron jó hűsítő torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Delicious 8 recept

Ha valaki esetleg nem szereti a narancsot, próbálja ki málnásan, vagy másmilyen szénsavas üdítővel. A lényeg, hogy mindig szénsavas üdítőt használjunk, hogy pudingot kapjunk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...