r
Nosalty Logó

Fánk 14. - holland

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Fánk 14. - holland
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Összesen 2159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Összesen 8633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    647.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    287 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    221 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2642.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    246 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 8633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolyát megmossuk, és meleg vízben beáztatjuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben (tej, élesztő, cukor, liszt).
  3. A lisztet áttszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat, a citrom levét, a tejet és a felfutatott élesztőt. Fakanállal jól összedolgozzuk (ez egy elég híg/lágy tészta).
  4. Leszűrjük a mazsolyát, és beledolgozzuk/keverjük a tésztába.
  5. A tésztát letakarjuk nedves konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen 30 percet kelni. Amikor megkelt, átkeverjük, és még 30 percet hagyjuk meleg helyen kelni.
  6. Az olajat felmelegítjük. A fánkokat fagylaltadagolóval vagy evőkanállal beleszaggatjuk az olajba. Aranybarnára sütjük.
  7. Kiszedjük az olajból, és lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat. Cukorral megszórva vagy ízlés szerint tálaljuk. (kb. 30 db lesz belőle, a szaggatástól függ kisebb/nagyobb).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7134
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Ajánló

Ezt a fajta fánkot lehet csak úgy mazsolya nélkül is készíteni, de lehet bele tenni másfajta gyümölcsöt is. Erre a fánkra is van többféle elkészítési módszer..."Ahány ház annyi szokás".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy szlovák weboldalon találtam. Mivel Szlovákián és Magyarországon is ilyenkor farsang idején sokan készítenek fánkot, úgy gondoltam, hogy kipróbálom, és felrakom ezt a receptet. Hollandiában fánkokat szilveszterkor sütnek, ez a fánk is a szilveszteri ünnepekre készül náluk. Minden évben versenyt rendeznek, ahol a legjobb-legfinomabb fánkokat árulják ...  

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek