r
Nosalty Logó

Fahéjas meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Fahéjas meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjéből 4 ek vízzel kemény habot verünk. Beleteszünk 12 dkg cukrot és a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elkeverjük 8 dkg keményítővel, a sütőporral és a fahéjjal. Óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
  3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és 10 dkg cukorral.
  6. A meggyet lecsepegtetjük, a levét összekeverjük 2 ek cukorral, belekeverünk 2 dkg keményítőt, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a meggyet.
  7. Az alsó tortalapot megkenjük a tejszín kétharmadával, ráhelyezzük a következő lapot. Erre jön a meggyes krém, amiből egy keveset a díszítéshez félreteszünk. Rátesszük a harmadik lapot, ezt megkenjük a maradék tejszínnel úgy, hogy a torta oldalára, és díszítésre is maradjon.
  8. Az oldalát megszórjuk darált dióval, és díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2311
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A meggybefőtt mennyiségét csak saccoltam, én egy 7 dl-es befőttes üvegnyit tettem bele.

Hozzávalók

A tésztához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...