r
Nosalty Logó

Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 2131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat vékonyan meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A narancsokat kicsavarjuk.
  2. A narancslevet 50 ml vízzel, 40 g cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat, lassú tűzön szirupszerűre főzzük. A végén hozzákeverjük a mézet, hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint 10 percet hideg vízbe áztatjuk.
  4. A mascarponét összekeverjük a tejjel és fahéjjal. Hozzáadjuk a túrót, és a maradék 40 g cukorral ízesítjük.
  5. A kicsavart zselatint lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kicsit a mascarponekrémből, majd a zselatint hozzáadjuk a megmaradt mascarponekrémhez. Hűtőbe tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet 4 vízzel kiöblített formába (200 ml) osztjuk, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
  7. A krémet tányérra borítjuk. Narancscsíkokkal és a mézes sziruppal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15573
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...