Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
130g narancs45 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
13g méz38 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19g tej11 kcal
-
25g sovány túró24 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10 kcal
Összesen
535
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
520g narancs178 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
50g méz152 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
100g sovány túró94 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
2131
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
43.7g narancs15 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
4.2g méz13 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
21g mascarpone85 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
8.4g sovány túró8 kcal
-
8.4g habtejszín25 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 100.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
535
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.7 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 401.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
2131
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db narancs
-
80 g cukor
-
2 ek méz
-
2 db lapzselatin
-
250 g mascarpone
-
0.5 tk fahéj
-
75 ml tej
-
100 g sovány túró
-
100 g habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A narancsokat vékonyan meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A narancsokat kicsavarjuk.
- A narancslevet 50 ml vízzel, 40 g cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat, lassú tűzön szirupszerűre főzzük. A végén hozzákeverjük a mézet, hűlni hagyjuk.
- A zselatint 10 percet hideg vízbe áztatjuk.
- A mascarponét összekeverjük a tejjel és fahéjjal. Hozzáadjuk a túrót, és a maradék 40 g cukorral ízesítjük.
- A kicsavart zselatint lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kicsit a mascarponekrémből, majd a zselatint hozzáadjuk a megmaradt mascarponekrémhez. Hűtőbe tesszük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet 4 vízzel kiöblített formába (200 ml) osztjuk, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
- A krémet tányérra borítjuk. Narancscsíkokkal és a mézes sziruppal tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15573
- Feltöltés dátuma: 2009. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nagyon finom desszert.